18 Aralık 2010 Cumartesi

Ho Ho Hooo

Dünü kendime tatil ilan ettim. Ve gün boyunca keyif içinde bahsettiğim kapı süsünü hazırladım . Pek detaylı fotoğraflıyamamışım ama kendimi kaybettiğim için bu tip durumlarda yapabileceğim birşey yok . Olsun bu kadarıda yeter diyorsanız buyrun o zaman...


Özellikle aldığım bir malzeme olmadı . Elimin altındakilerden yararlandım.(Yakında evim çöpev ilan edilecek.)
1. Malzemelerin hazırlanması 
2.Adını bilemediğim ama elektrik tesisatlarında kullanılan içinde kalın bir tel bulunan kabloyu çam ağacı formunda hazırladım. Tel inatçıydı fakat ben ondan daha inatçı. İlk etapta tek kat yaptım fakat asıldığında şeklin bozulacağını düşünüp 2. katı 1. kata dolayarak sağlamlaştırdım. 
Sonrasında elde kalan yünlerden doladım tele . Yünün tüylü dokusu gerçek ağaç hissini azda olsa verdi sanki bana. İpim çok inceydi önce tek kat başladım sonrasında 2 , sonrasında 3 ve son kısmını 4 kat iple bitirdim .(Yani siz direk 4 kat iple başlayınki sabrınız tükenmesin:))
3.Şimdilerde pekte hoşlanmadığım ama zamanında almış olduğum perde mandallarını birazcık anlamlı olmasını sağladım. Herhangi yapıştırıcı kullanılabilinir sanıyorum .Toz simle bütün yüzeyi kapladım ve ışıl ışıl STARRRR
4.Likrasız , duvaklık tülü 4 cm kalınlığında keserek uçlardan birleştirdim .Büzgülerin daha düzgün olması için ve monte ederken kolaylık olsun diye dikiş makinesinde hazırladım. Siz elde dikebilir yada hiç dikmeden direk istediğiniz formda iskelete monte edebilirsiniz.
5.Büzgü verdiğim tülü Silikon tabancasıyla yapıştırdım.
6. Eh ağacımız olurda çorabımızda olmazmı .Yine kalan kırmızı kadife kumaş  parçasında dikiverdim bir solukta . Çorabın üst kısmına silikon tabancasıyla boncuk elyaf yapıştırdım dilerseniz pamuk vs tercih edebilirsiniz. Ben böylesini daha çok sevdim sanki. Sonrasında daha önce aldığımız pastalardan kalan süslerden noel babayıda yapıştırdım.(Çöp ev konusunda haklıyım değilmi. Ama ben şimdi o şirin minnacık süse nasıl kıyabilirim yahuu)
( İki resmin arasındaki fark nedir?)


Sonrasında biraz doğaçlama yapmak zorunda kaldım. Bildiğimiz kapı süslerinden biraz farklı çelenk şeklinde bir bütün  olarak elinize alamıyorsunuz. Parçaları çeşitli kurdelelerle  birbirine bağlamayı tercih ediyorum.
Kardan adam ve noel babayı sevdiğim bir ablam yurtdışında hediye olarak getirmişti. Asıl görevi porselen peçetelik lakin şimdi başka bi meziyeti daha var. Diğer süslerde heryerde bulabileceğiniz klasik yılbaşı süsleri.
Şimdiden hepinize kolay gelsin.

Yeni bir yıla HAZIRMIYIZZZZZZ....

2 yorum:

Zeynep Özmen Ünlü dedi ki...

Merhaba Elif,
Çok yaratıcısın. Çok güzel olmuş, ellerine sağlık.

Elifinelizi dedi ki...

Teşekkürler:)))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...