2 Mayıs 2011 Pazartesi

Süprizli günlerden, Artvin yaylalarına

Gün çok keyifsiz başlamıştı aslında. Bedenimdeki yorgunluk ve birkaç gündür dinmek bilmeyen başağrıları . Birşeylerin haberini veriyodu biliyorum , düşünmek yok hareket yok öylece dur diyordu bana . Güneşin enerjisi dolmuşken evimin içine nasıl olacaktı bu . Derken zil çaldı , kargo şirketinin nerden geldiğini ,siparişim olup olmadığını anımsamaya çalışırken Zarfın üzerindeki ismi görünce yüzüme kocaman bir tebessüm  kondu.
Zeynep

Blog dostluğuna kardeşliğide eklemek için, özenle kıvrılmış sayfalarıyla , kendisi için önemli olduğunu düşündüğü bir kitap yollamıştı bana. Yanında içtenliğini paylaştığı kelimelerle. Zarfın içinde birşey daha vardı. Kitap kardeşliğine anlam katan duyguların renklerle bulışması . Yıllar öncesinden bir resim . Yılmı ? 1997 Acaba bu seçimi yaparken Zeynep bu yılın benim hayatımın yönlendiği en önemli kararların alındığı zamanlar olduğunu biliyormuydu ? Yada küçük gemi maket ve resim koleksiyonumu .
Blog yazmaya başladığımda sanal olan bu ortamın bu denli samimi ve sıcak olacağını hiç düşünmemiştim.
Tüm içtenliğin ve yakınlığın için çok çokk teşekkürler Zeynepcim.

Günün ilerleyen saatlerinde neyaptığını bilmez bir halde dolaşırken , biraz komşu ziyareti yaptım. 
Birde ne göreyim lezzetlimi lezzetli pancake . Zannetmeyinki Delianne 'nin paylaşımından sadece pancake uyguladım. Mutluluğu öyle ince anlatmışki birazda olsa içimdeki nefesi hissetmeye başladım. Ee tabi çileklerin ve muzun cevizli dondurmayla buluşması sonucu kan şekerimin katkısınıda yabana atamıyacağım. Aldığım yaşam enerjisi sayesinde bir çırpıda şekillenen atölyenin resimleri yakında .

Gelelim pazar süprizlerine 
 Hava pusluydu fakat içimizdeki yaz özlemi hiçbirşeye, hatta çiseleyen yağmura aldırmadan kendimizi motor tepesinde bulmamızı sağladı. Programımız 2 bölümden oluşuyordu. Yolda giderken ışıklarda duran palyaçoyı görünce gülmemek için kendimi zor tuttum . Hiç çantalı palyaço olurmu ?Biraz daha inandırıcı olabilirmisin lütfen.

Yaz sıcaklarında soluk aldığımız cafesiyle maket araba pisti . Avrupanın en iyilerinden birinin Bursa'da olduğunu biliyormuydunuz. Bu işe gönül vermiş bir dostumuz ve arkadaşlarının katkılarıyla hazırlanan pist , şehire yakın doğanın kucağında saklı bir cennet gibi . Türkiye şampiyonası olmasından dolayı farklı şehirlerden gelenler pistin bir kısmını kamp alanına çevirmişler.

Haftaya Türkiyede son kez düzenlenecek olan Formulanın  minyatürü gibiydiler. Görüntüler böyle oluncada kocişimin beni tesellisi şahaneydi . Çünkü benim F1'i canlı  izleme şansım hiç olmadı ve olmuyacaktıda. Ne diyelim sağlık olsun. Bir kaç videom var izlemek isterseniz tıktık.

Bursa'nın tanınmış simalarından sevgili Ege

Ve mimikleri.


Keyifle izlediğimiz yarışın ardında Mucize Adamın  sabah 10 dan bu yana sürekli olarak dönerin bitmesi endişesiyle sıkıştırıp durduğu şenlik alanına geçtik.

Şenlik ki ne şenlik. Cağ kebap şenliği.
Mucize Adamın  üye olduğu Bursa Enduro Club un düzenlediği etkinlikler bol eğlence ,yemek ve içmek üzerinedir genelde. Bu dönerden 4 adet tüketildiğini belirtmeden geçemicem.
Enteresan bir pişirme tekniği var . Önce yüksek ateşte döndürelen etlerden şişlere parçalar kesilip , şişler tekrar kor olmuş kömürde ikinciye pişiriliyor. 
Bu kuyruk gün boyu hiç bitmedi.

Biten bu devasa tenceredeki pilav oldu.
Tekniklerele pek ilgilenmeyen , sonuca odaklanmış bir kare.
 Bu karede ' ben o cağğ mıdır nedir o kebaptan yemem' diye sayıklayan bir inatçının kaybettiği savaşın sonucu. Öyleki 4 şişten 2 sini sorgusuz ve bol lavaşlı miğdeme indiriverdim :) Paylaşmayı hiç sevmeyen (pardon yemeğini paylaşmayı sevmeyen) Mucize Adam  ise:) şaşkınlık içerisinde sessizce izlemekle yetindi . Gecenin ilerleyen saatlerinde geldi itiraflar.

Ahh birde tatlı olsaydı dadından yenmez bir gün olucaktı. 
Çünkü bunlar son tıkınışlarımdı . Beyin ilen  iddaya girdik ikimizde rejime başlıyoruz. Haziran 20 'ye kadar 5 kilo vermek üzerine . Yani şuan bu postu hazırlarken açlıkla boğuşuyorum. Ahh dünü nasıl özlemle anıyorum anlatamam.



Yağmurun yağmasıyla kaçışan piknikçiler ve bazı üyeler meydanı bize bıraktı. Hava , orman biranda öyle dingin bir hal aldı ki dedik işte budur , şimdi tam zamanı günün .

Kendimize sığınmak için bir yer ararken , bir tulum sesi , kahkalar yankılanıyor.  Birde baktık ki Ali Bocan ve Turhan Abi almışlar belediye başkan yardımcısını , İstanbuldan gelen misafirleri ve aileleriyle yağan yağmur altında Artvin yaylalarını getirmişler bizim kent ormanına. Kendimi öyle şanslı hissediyorumki yaşanılan doruktaki dakikalara hep tanık olmuşumdur . Bu anı resimlerle değilde bir video ile paylaşmak istedim.

Diğer videolar için tık tık..
Kelimelerle anlatılamayacak müthiş bir haftasonu geçirdim. Son derece eğlenceliydi . uzun süredir bu kadar gülmemiştim . Aslında anlatılacak öyle çok anı vardıki . Dostumuz Mutlu gibi (kameradaki kocaman gözleri olan ) otomatik açılan ama otomatik kapanmayan :) çadırı kapatamayınca arabaya açık tıkıştırıp , çadırmı ? arkadaşlarımı ? seçim yapamayınca Antalyanın en işlek caddelerinden birinin ortasında çadırı kapatmak adına  boğuşan 5 adam gibi :)
Bu arada aradığım tatlıyı bu şenşakrak aile sıcaklığında buldum. Kemalpaşa ve anne kurabiyesi .
Artık yaz geldi şimdiden hafta sonu programlarını doldurmaya başladık bile. 

Seviyorum yazı , seviyorum motor sefalarını 

22 yorum:

ÖRGÜÇANTAM-Hatice yazıcı dedi ki...

tekrarları nasip olsun sağlıkla inş. nefis kareler muhteşem bir ortam:)

aşgaane dedi ki...

o samimiyeti sıcaklığı siz veriyosunuz ki karşı taraftan da görüyosunuz:) ne mutlu size, bize:)

egenin güzelliğine de kocaman bi maşallah:) kız güzelliği var çocukta:)

BAYKUŞ GÖZÜYLE... dedi ki...

Zeynep benim uzun zamandır tanıdığım bir arkadaşım, o kadar naif bir insandır ki o belki de dünyaya sayılı gelen insanlardandır...Sevgiyle kullanın cicilerinizi.
Çok güzel geçirmişsiniz gününüzü ,cağ kebabı bir kez yedim vazgeçilmez bir tat :)
C.tesi Bursa cumalıkızıktaydık.O köyü seviyorum,bugün post'a ekledim.Sizi de bana beklerim...
Natali

CEPAYNASI dedi ki...

okuması bile keyifliydi:))

zeynep'in suluboyasına bayıldım bu arada:))

Limon çiçekleri dedi ki...

Aaah ah,tam benlikmiş harika bir gün geçirmişsiniz.

pelinpembesi dedi ki...

yaa arkadaşlar,zeynep,elif, natali mayıs geldi, havalar ısındı,küçük bir kaçamak yapıp bana gelsenize??

Zeynep Özmen Ünlü dedi ki...

Elifçim, hayatta herşeyin bir anlamı var, bir değer taşıyor, bir sebebi var, şimdi ya da yıllar sonrası için. Ben bu resmi yaparken, Nataliyle aynı havayı soluyorduk. Aynı atölyedeydik. Didem'e de bir suluboya gönderdim, onu da aynı dönemde yapmıştım. Ama bu yaptıklarımın nereye varacağını bilemeden tabii ki...Yıllar sonra yerini buldular.
1997'nin senin için önemini bilmek isterdim. Bu resmin sana hissettirdikleri benim için çok değerli.
Sevgiler

Zeynep Özmen Ünlü dedi ki...

Buketçim, gelmek çok istiyorum, hatta didem'i de davet etmişsin. Biz oraya trenle gelme hayali kurmuştuk. Bu şekilde imkan var mıdır bilemiyorum, ama Natali'de bize katılır,İstanbuldan gelişimiz bu şekilde olur....

CMOS dedi ki...

belliki çok hoş zaman geçirmişsin darısı başıma:))

aşgaane dedi ki...

ben de bi miminiz var:)

Elifinelizi dedi ki...

Sevgili Örgüçantam;
teşekkürler herkeze nasip olsun inş

Elifinelizi dedi ki...

Sevgili Hayat Güzel;
güzel sözlerin için teşekkürler . samimi ve açık olmak hayatı farklı yaşamasını sağlıyor insanın .

Ege öyle tatlıki birde konuşmalarını duysan

Elifinelizi dedi ki...

Sevgili Baykuş gözüyle;
kesinlikle çok doğru tanımlamışsın. Biz yeni tanışmış olsakta sanıyorum dostluğumuz uzun soluklu olucak :)

Açıkçası bende cağ kebabı yememek için direndim ama büyük bir hataymış .
Cumalıkızıkla bir dürü post hazırlayabilirim .Bende çok seviyorum. Birde yeni bir projem var artık dahada sık gideceğim ne mutlu
Hemen geldim ziyarete

Elifinelizi dedi ki...

Sevgili Cepaynası;
birde yaşadığını düşün harika :)

bende bayıldım hemen çerçeveleyip yeni yerini aldı bile evimin önemli köşesinde

Elifinelizi dedi ki...

Sevgili Limon Çiçekleri;
Heryıl tekrarlanıyor yeni geleneksel
Seneye beklerim:)

Elifinelizi dedi ki...

Sevgili Buket;
Ahh canım benim için no problem:)
Bende emanetlerinde var . hemen
davete icabet şart değilmi:)

Elifinelizi dedi ki...

Sevgili Zeynep;
Canım benim sevgini ve gönlünü katıp yolladığın resim bir harika. Bakınca bir kaç yıl sonra evimin penceresinden görünen manzaranın bu şekilde olması için tüm gücümle savaşıyorum .
97 yılında eşim ile tanıştım . Vede iş, okul , aşk , tüm anlamıyla hayatım yönlenmiş oldu yaptığım seçim doğrultusunda. Ve mutluluğum
Seviyorum seni

Elifinelizi dedi ki...

Sevgili Cmos;
Amin amİn inşallah:)

Gezi/yorum... dedi ki...

Resimler, anlatım çok güzel olmuş zevkle izledim, okudum...

Chilek dedi ki...

Bu ne güzel bir post oku oku içim açıldı süperrrr:))

suhuba dedi ki...

Selam,
Bursada böyle bir yer bilmiyordum. Nerede acaba. Öğrenmiş oldum. Güzel bir gün olmuş. Okuması bile keyifliydi.

Mehlika Yıldırım dedi ki...

Süper kareler, harika olduğu anlaşılan bir gün, hep böyle güzel geçsin mutlu ol canım, havalar herkesi bunaltıyor ama elbet gelecek güneşli sıcak günler =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...