13 Ekim 2011 Perşembe

Alternatif güzellik

İşte karşınızda Elif'in dermatolojik ürünlerin organik versiyon çözümleri.
Kullanılmış ve memnun kalınmış ürünler gurubu . Sırasıyla hazırlanış ve kullanışlarını anlatıyorum .
Hanımlar kağıt kalemler hazırmı hehheeeee pek bir sevdiğim :S sabah programlarından esinlenerek, tarifler azzzzzz sonraaa.

1- Sarımsak özlü , bol çinkolu saç şampuanı ;

Yıllardır bıkmadı gitti saçlarım dökülmekten ve yerine yenilerini çıkarkmaktan . Malumunuz şu sıralar yaprak dökümü ve benim fazla duyarlı saçlarımda çokkkktan başladı yapraklarını dökmeye .
Bu güne kadar o kadar çok ürün kullandım ki . Ne dökülmesine engel olabildim , nede yağ dengesini sağlayabildim . 
Şimdilerdeki yeni keşfim bu şampuan dökülmesini %70 azaltmış durumda , hoşşş azıcık sarımsak kokusuna maruz kalıyosunuz ve saçlarım şekillenmekte zorlanıyor . fakat yeni çıkan saçların yoğunluğunu görünce , diğer noktalara pek aldırış etmiyorum .
Nereden Temin edilir? 
Bizim meşşşhur bir aktarımız vardır Bursada Çancılarda Aydın Işık . Bildiğin deva lokman içerisi hep kalabalık ve doktorlardan şifa bulamamış hastalarla doludur. Ve belirtmek zorundayımki yaptığı karışımların bir çoğu işe yaramış , kesin çare olmuştur.
Aktardan almam gerekli baharat vss genelde ordan alıyorum . Yağlarını özel yurtdışından getiriyor. Ve çalışanlarda oldukça bilgili . Neyse bu şampuanıda ordan aldım . Ama gördüm ki bir çok aktarda çeşitli markalarda sarımsak özlü şampuan satılmakta.

Öğrendiğime göre sanırım çinko eksikliğim mevcut , ve yine öğrendiğime göre çok fazla kalsiyum sahibi olan ben , kalsiyumun çinkoyu emmesi sonucu bu duruma maruz kalıyormuşum .


2-Yağlı ciltler için tonik;
Malzemeler;
1 su bardağı elma sirkesi
1su bardağı gül suyu
İki malzemeyi bir taşım kaynattıktan sonra var ise içine gül yaprakları atıyorsunuz. Soğuyunca süzüp pratik bir şişeye doldurup , günlük tonik şeklinde kullanıyorsunuz.

Kesinlikle hassas ciltler için uygun değil burası çok önemli.
Yüzdeki matlığı alıp , canlılık katıyor ve gözeneklerinizi gözle görülür derecede kapatıyor.

3-Saçtaki Yağ dengesini sağlayan tonik.
Malzemeler ;
1 su bardağı su
1 tepeleme çay kaşığı kekik
1 tepeleme çay kaşığı biberiye.
Suyu kaynatıyorsunuz , kaynadıktan sonra altını kapatıp kekik ve biberiyeyi ekleyip demliyorsunuz. Soğuyunca sprey şeklinde bir şişeye boşaltırsanız uygulaması daha pratik oluyor. Duş sonraları saçlarınızı kurutmadan , saç diplerine uygulayabilirsiniz. 
Çok dertliyim çokk saçlarımdan . Bu tonik beni bir nebze olsun rahatlatıyor.

4-Ozon yağı;
Bu ürünü daha yeni kullanmaya başladım ama sanırım oldukça işe yarıyacak . Ben yüzümdeki güneş lekeleri , ve gözçevresi için kullanmayı tercih ettim fakat tüm detaylar aşağıda . Ve çözemediğim bir sebepten nefesimi rahatlatıyor, muhteşemde kokusu var
Nereden  temin edilir?
Ben songünlerde sıklıkla gittiğim güzellik merkezinden aldım. ( bunun sebep ve sonuçlarını tahminimce 1 ay sonra yazabileceğim )sanırım eczanelerdende alınabilinir.

Şimdilik bu kadar . Güzellik sırları filan değil minik ip uçları ,en organiğinden .
Birde maskem var onuda ilerleyen zamanlarda . Çünkü şu sıralar düzenli uygulayamadığım için neticesinden emin olmadım .
Güzel bir gün diliyorum .


3 yorum:

Krnc dedi ki...

Ay hepsi de çok güzelmiş,çok lazım olan şeyler.Unutmazsam bende şampuanı araştırayım,diğerlerini de evde yaparım eğer unutmazsam yine:))
Çok teşekkürler:)

birdysevda dedi ki...

Merhaba .
Anlaşılan aynı dertlerden muzdaribiz.
Ozon yağı ben de aldım lekeler için kullanmak üzere.Ama bilindiği gibi zeytin yağın ozonla doyurularak ozonlu yağ elde ediliyor.Zalten yağlı olan cildime bir iki sürdüm ama olumsuz etkileyecek gibi geldi ve çok seyrek sürüyorum.Kafam karışık anlayacağın :)
Sirkeli tarifi de deneyeceğim ;)

Giz dedi ki...

Elif’cim benim de mevsimsel saçlarım dökülüyor bu ara ama içinde sarımsak olan bir şeyi kullanamayabilirim(sarımsağa karşı özel bir durumum var), yağlandırma karşıtı spreyi merak ettim deneyeceğim saçlarımı gün aşırı yıkasam da 2. Güne dayanmadığı için pek bir muzdaribim bu durumdan:/


Giz’li Teras

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...