11 Temmuz 2013 Perşembe

Bebeğinizin İlk Yılı

Biliyorumki her anne bebeği için en doğrusunu bilir, en iyisini yapar .
Mükemmel olmak içinde çeşitli yollara başvurur, kimi zaman deneme yanılma yolu ile , kimi zaman büyüklerimizin tecrübeleriyle ,kimi zamanda kendi bildiğini okuyarak .
Yada güvenilir bir kaynaktan faydalanarak .
Geçte olsa aldığım kitap ,artık benim sağkolum gibi oldu .
Neredeyse doktora gitmeye gerek kalmayacak nitelikte bilgilerle dolu .
Aslında büyük bir pişmanlığım var bu konuda , ilk seri ''Bebeğinizi beklerken sizi neler bekler ''i edinmediğim için üzgünüm.
Satın almak için raftan kitabı aldım , malum kocaman bir göbek tahammül sınırları çok zayıf , hormonlar alt üst ,o ard arda dizilmiş kelimeler üstüme geldi sanki ve rafa öylece geri koymuştum .
Son pişmanlık fayda etmez diyorum ama öyle yanlışlar öyle sonuçlar doğuruyorki biz anne sütünden 7. ayda mahrum kaldık .

Şimdilerde ise doğru zamanda doğru oyuncak kısmı var . Almışımda almışım ,  Aras'ın şuanda oynuyabildiklerini 5 ay önceden doldurmuşum . Bunun içinde resmen eğitim almak gerekiyormuş :( yakında bir yerlerde hiç yiğen kuzen vss olmayınca karacahil kesilmişim . Takıldım fisher price ın oyuncaklarına , Neyapayım onlar biliyordur doğrusunu diyerek ay ay tamamlıyorum seriyi . Yoksa gidiyorum mağzalara evirip çevirip ne alacağımı bilemeden , elim boş dönüyorum . 
Öğreneceğim inşallah .
Sözüm o ki bilmiyorsan bir bilene danışmakta fayda var .
Konu çocuk büyütmekse ,oo ooo senden başka bilen çokkk .

Bilmeyenlerin şerefine....

7 yorum:

Nisa hobi dedi ki...

Bu konuda çok haklısın.Bende kızım 5 yaşındayken 4 ay anne-çocuk eğitimi aldım:)Önceden gitmediğime çok pişman oldum.Bilmeden yaptığımız o kadar yanlış varmışki:( ama olsun zararın neresinden dönersen kardır:)Sevgiiler.....

Elifinelizi dedi ki...

ne güzel birşeymiş öyle , biraz bilgi verirmisin eğitim hakkında . çok mutlu olurum bilgiye aç bir anne olarak

Nisa hobi dedi ki...

En önemlileri:göz teması çok önemli,onun göz hizasından konuşmalısın,Bir şeye hayır dedinmi asla taviz vermeyeceksin sen de başkalarıda.Kızgın olduğu zaman seni asla dinlemezmiş boşuna onunla inatlaşmayacaksın.Sakin bir zamanında yaptığının yanlış olduğunu anlatmalısın.Neden bir daha yapmaması gerektiğini söylemelisin.Kaliteli zaman geçirmek onun özel olduğunu şımartmadan hissettirmek çok önemli.Birde yanlış bir şey yaptığında bağırmak cezalandırmak yerine güzelce anlatmalısın.Tabi bur da sabırda devreye giriyor.En çok uyku ve yemekte sorun çıkarır çocuklar.Bunları klasik yolla değil çocuğunu ilgi alanına göre uygulamalısın.Mesela benim kızım öğlen uykusu uyumazdı.Masal kitaplarını çok severdi.Eğer ben sana bir tane okursam uyursan yarın istediğin kitabı sana alıcam şeklinde uyku alışkanlığı kazandırdım:))Birde verdiğin sözü mutlaka tutmalısın ve yalan söylememelisin.Şimdilik aklıma gelenler bunlar.Yaş grubuna göre algılama süreci değişiyor.Ben 5 yaş üzerine gittim.Umarım yazdıklarımın faydası olur.Sevgiler.......

Mutlu Eller dedi ki...

Oyuncak seçimi aslında genelde en çok atlanan konu galiba. Sağdan soldan hediye gelenler, anneliğin sarhoşluğuyla her gördüğünü almalar...
Fisher Price`ı ben de almıştım, özellikle banyo için olanlarını çok uzun kullandık.
Bunun dışında biz çok Lego takıldık. Lego Duplo ile başladık, şimdilerde Lego Teknik`e geldik:) Çakma Legolardan uzak dur. Lego ile ilgili bir belgesel izlemiştim ve neden pahalı olduğunu orada çok iyi anladım:) Lego reklamı gibi olacak ama, eşimin çocukluk Legoları bile kullanılıyor bizim evde hala:))
Çok ses çıkaran oyuncakları hediye gelenler hariç hiç almadım. Kafa sağlığı gidiyor bir süre sonra:))
Ahşap oyuncakları yurt dışından alıyordum hep. Artık Türkiye`de de bulabiliyorsun.

http://naturalahsapoyuncak.com/
http://www.bengiahsapoyuncak.com/Tr/

7.aya kadar emzirmişsin, hiç emzirmeyenler de var üzülme Elif`cim.


Elifinelizi dedi ki...

çok teşekkür ederim inceliin için , vede kıymet verip bu değerli bilgileri paylaştığın için .

Elifinelizi dedi ki...

Semicim canım benim , düşüncelerin ve önerilerin benim için ne denli önemli bilirsin .
sanada çok teşekkü ediyorum .

Kuzununannesi dedi ki...

cok haklısın canım al al al kuzu oynamasın oyuncaklar heba olsun kuzu buyusun oyuncaklar gok :)) hahah :) ama fıkrı muhım herkes cok bılıyor ya ıste o konu bam telı :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...