22 Ağustos 2012 Çarşamba

Bir Başka Bayrama

'' Ahhh ahhh nerde o eski bayramlar ''cümlesi  anlamlıydı fakat bu bayramda anlamı dahada büyüdü sanki.
Biraz iç ve ruh sıkan günlerdeyiz. 
Bayramda aldığım hastalık ve ölüm haberlerine birde  şehitler, hayatını kaybeden minik bedenler eklenince , umutsuzluk mutsuzluk birlikteliğiyle , kapı kapı gezip şeker topladığım o günleri çok özlediğimi farkettim . 
Büyümek ne kadar keyifsiz geldi biran . 


Aslında çok farklı denizlere bakıyor olucaktım şu sıralar , ard arda yaşanan aksilikler yüzünden bu yılki tatil heyecanı bir başka bahara kaldı . Sonrasında anladımki fazlasıyla kısıtlanan bedenim zaten müsade etmiyecekmiş . Çünkü bizim için tatil demek ;bilmem kaç km motor tepesinde yol yapmak , birkaç saatlik uyku , herbir dakikasına farklı sahiller sığdırmak  demek .Yani tüm günleri aynı otel ve şezlonglarda geçirmek hiç ama hiç bize göre değil .
Ve muthemelen ben bu bol atraksiyonlu anlara dahil olamıyacağımdan , Mucize Adamın isyanıyla karşılaşmam pekâlâ kaçınılmaz olucaktı .

 Leyleklerde sıcak diyarlara göçüyor ise sonbahar çok yakın demektir . Sıcaklar gidicek serin rüzgarlar dolucak evlerimize , ne hoşş


Şimdi sizi Mudanya'da inanılmaz taze ve lezzetli ürülerin bulunduğu bir restauranta götürüyorum .
Bu arada yol çalışmaları halen devam ediyor , trafikte sıkıntıda bilginize . Bayramda insanlar ziyarettedirler tenhadır diye düşünmüştüm lakin çok yanılmışım . Fazlasıyla kalabalıktı.
12 yıldır belki daha da fazla birçok kutlama yemeklerimizi ve organizasyonlarımızı geçirdiğimiz mekan . Hatta evlilik yıldönümümüz için gittiğimizde ''oğlunuz olursa sünnetinide burda kutlarız demişlerdi''hehehe ilginç ,öyle olucak galiba .
Ahtopot
 Balık restaurantı  ama bizim favorilerimiz fotoğrafa yansıyanlar . Balık yeseydim daha bir faydalı olucaktı amma kendimi 7 ay tuttuğum yeter birazcık zararlı şeylerede ihtiyacım var :) 
Neyse demem o ki gidilesi taze taze balık yiyilesi bir yer . 

Geçen bu yıl bu zamanlar.


8 yorum:

Elifinelizi dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Unknown dedi ki...

burası mudanya benim memleketim:( ben bayramda gidemedim..şimdi uzaklardayım.. okumasa mıydım acaba şimdi mudanyada olurdum..mudanyayı görünce mutlu oldumm.. sevgiler

Elifinelizi dedi ki...

gurbetlik zor şey

Doorstepping dedi ki...

Yıllar ilerledikçe koşullar daha cok hayatımızı yönlendiriyor. O çocuklukta-gençlikte sahip olmadığımızı sandığımız şey aslında saf ozgurlukmus. Ay ne dramatize ettim, oturup agliycaz şimdi :)))) neyse, Mudanya'ya geldiğimizde uğurlanacak not edildi ;)

Kuzununannesi dedi ki...

demek oyle allah kımseye anı olum yasatmasın ve bundan sonra guzel haberler almanı nasıp etsın ve artık bayrmlarıda 3 ksı olacaksınız ama mıtor degıl araba tepelerınde mınık kuzucukla mıs kokulu uykusuz geceklerde:)))

Elifinelizi dedi ki...

çok güzel kelimeler seçmişsin :D

Elifinelizi dedi ki...

evet çok zor olmalı gerçekten , inşallah o günleride görüceğiz . Çözüm bulduk sepetli vespa :D

SeyyahtanSevgilerle dedi ki...

kalamar harika...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...