17 Eylül 2013 Salı

Olduda Bitti

Hamileliğin 12, haftasına gelinir .
doktor amcamız gülümseyerek derki;
''ya erkek , yada erkek gibi bir kız ''
Bu politik cevap bile yetmiştir babayı havaya uçurmaya .
Baba düşünür gizliden ''heyyyyttt erkek adamın erkek evladı ''. :s
Anne düşünür '' yenidoğan sünnetini önermiyor doktorlar , acaba ozamana kadar askerlik kaç  aya düşer ''

Aradan geçen mutlu ve heyecanlı günlerin ardından akıl başa geldiğinde gündeme bomba gibi düşen sünnet ettirme olayını boğazda daha fazla düğümlenmeden sonuçlandırmak en iyisi oldu .
Biz 8,5 aylık olduğumuzda  muradımıza erdik :)
Burdan Doruk Hastanesi Çocuk Cerrahı Tamer Bey'e sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum .
Kendisi iyi bir cerrah olmasının yanı sıra , operasyonda Aras'ın  bir yakını gibiydi . 
Genel anestezinin daha uygun olduğunu düşünüp nedenlerini izah etsede  , lokal anestezi uyguladı küçük olmamız nedeniyle . Yarı baygın olucağını söylesede , hemşirelere tekme atan Aras'a pek etki etmedi sanırım . Sonrasındada 6 saat uyku perforamansı sergileyecekti , ama nerdeee . Sadece Narkozu atarken biraz hırçındı , bunun sebebide çift gördüğünden dolayımış . Fakat yatağa otutturur otutturmaz burnama parmağını sokmasıyla bu tezide çürütmüş olduk  biz .
Bu arada hiç şeker yemediğimizi ve televizyon izlemediğimizi öğrenen doktor bey çok şaşırdı . 
Yani şekerede kanmadık . 
2 gün boyunca banyo uygun değilmiş . Pansumanımız ise sadece pişik kremi , yada zeytinyağı uygulayabiliyormuşuz. Pişik kremi için mustelayı önerdi .Hernekadar  Mustalayla ilgili birçok yazı okusamda , doğduğumuzdan buyana onun ürünlerini kullanıyoruz.
Şimdi şöyle bi durum söz konusu , Annemin elinde ertesi gün minik bir kesik oldu ve mustelayı sürdüğünde fazlasıyla canının yandığını söylediği anda hemen formülü değiştirdik . Zaten yapmış olduğumuz ilk pansuman yeterince sıkıntılıydı . Sonrasında 3 gün boyunca canı yanmasada alt açmalarımızı 2 kişi yapabildik  ,korktuğu için .
İyiki annemin eli kesilmiş diye düşündük . Kullandığımız diğer formüle gelince . Kantoronlu zeytinyağı . Bu karışımı doğal ortamından toplanan kantoronların ,  büyük anane zeytinyağı karışımıyla elde ettik . Yaklaşık 5 yıldır cam kavanozunda şifa dağıtmak için bekliyordu . Şimdi herhangi bir çarpma , kesik , yanık vss olduğunda ilk sarıldığım ilaç . Biz diğer pansumanlarımızı bununla yaptık ve inanılmaz bir şakilde 1 2 günde toparlandık .
Önemli bir detay daha ;
2 gün sonra iyileşme süreci başladığından  kremi nekadar yoğun sürerseniz sürün muhakkak gazlı bez yapışıyor . Bunun içinde hemen küvete ılık su doldurup oyunlar oynayıp bezin yumuşamasını ve kendiliğinden atmasını bekledik . Bu her seferinde tekrarlandı .Yani bu şeklide 2 gün daha geride kaldıktan sonra herşey tamamiyle normale dönmüş oluyor . Toplam 4 gün .
Şükirki biz sağlıkla atlattık hiç bi problem olmadan . Erken olduğunu düşünenler , evet 8. aydan öncesi için erken olduğunu söylüyorlar. Ben yaşadıklarımdan sonra tüm erkek bebek annelerini arayıp teşvikte bulundum .  Ne diyelim;
Olduda bitti .


28 yorum:

ÖRGÜÇANTAM-Hatice yazıcı dedi ki...

Maşallah , ilk mürüvet görüldü darısı diğerine inş. tebrikler ,hayırlı olsun ,geçmiş olsun hepsinden bir kolaj benden minik erkeğe:))

Fatma dedi ki...

Kırkbir kere maşallah:)

pelinpembesi dedi ki...

oh bu önemli olayı da atlatmışsınız. Allah sağlık versin, artık damatlığını gör diyelim elifcmm :))

Unknown dedi ki...

41 kere maşallah!

limpiadora dedi ki...

Maşallah, aynı zamanda geçmiş olsun =) Kantoron muhteşem birşey, akla gelebilecek herşeyde deniyorum. Yaraların yanısıra sivilcelere de çok iyi geliyor.

Selin Ergeçer dedi ki...

Maşallah :)) Gözünüz aydın :))

Unknown dedi ki...

Maşallahhh :)

icimdeki yolculuk dedi ki...

41 kere maşallah.ama bir blog daha okumuştum hatırlamıyorum kaka bulaşmaması gerektiğini ama kaka bulaştığını ve soluğu acilde aldıklarını vs vs çok sıkıntılı olmuş ve geçmişti..bende düşünüyorum ama bir yandan da tek başıma olmanın verdiği korku var tek başımayım ben kayınvalidem izmir'de başımda kalacak ya da gelebilecek biri yok ne yaparım nasıl yaparım bilmiyorum ben ya:((

Aycan dedi ki...

Maşallah düğününüde görürsünüz inş :)

benim oğlumda 7,5 aylık 1 hafta oldu sünnet ettireli. bizim minik genel anestesi ile uyutuldu pansuman yapılmadı. doktorumuz büyük bir bez bağlanmasını söylemişti.

Sevgiler;

Elifinelizi dedi ki...

çok teşekkür ediyoruz ,kocaman öpüyoruz seni

Elifinelizi dedi ki...

evet buketcim şükür geride kaldı :)amninn

Elifinelizi dedi ki...

teşekkürler

Elifinelizi dedi ki...

çok teşekkürler .
Bende yıllardır hep duyuyordum annemin sayesinde mucizevi bir ilaç oldu :) sivilcelerede iyi geldiğini bilmiyordum

Elifinelizi dedi ki...

sağol Selincim

Elifinelizi dedi ki...

teşekkürler

Elifinelizi dedi ki...

evet haklısın Funda bulaşmaması çok iyide , böyle birşeye imkan yok tabi . Bu yüzden erken olmasında fayda var . Az hareketle bunun önüne geçmiş oluyorsun . Bulaştığı vakitte abartılacak bir durum olmuyor . Baticon ile temizliyorsun azıcık burası sıkıntılı . onun canı yanmıyor ama sen pansumanı yaparken zorlanıyorsun oldukça . operasyonda ikinci bir kişiye ihtiyaç duyulmuyor zaten . Sonrasında alt açmalarda yakın bir komşun dostun yardımcı olsa kafi inan . Umarım kolaylıkla atlatırsınız

Elifinelizi dedi ki...

sizede geçmişler olsun . atlatmışsınız ne güzel . Pansuman dediğim pişik kremini sürüyorsun sadece beze yapışmaları önlemek adına . Sağlıklarına kavuşsunlarda ,en öenmlisi o :)

Uyuşuk Hayalperest dedi ki...

Geçmişler olsun. Allah sağlık sıhhat versin her daim İnşaallah.. :)
Ama aklıma takıldı. İleride sünnet kıyafetli resimlerini çektirir misiniz? Hani onlar albümün eksik olmayan resimleridir ya.. :)
Benim yeğenimde küçükken oldu ama süpriz şekilde. Başka ameliyat olmuştu. Doktor çıkışta annesinin eline tutuşturmuştu. :) İstemiyorlardı ama oldu işte.
Sonra formaliteden resimler falan. :)

Ebygale dedi ki...

41 kere maşallah canım, hayırlı olsun, sıkıntı yaşamadan atlatmanıza da çok sevindim, sevgiler:))

Nesrin dedi ki...

HAYIRLI UĞURLU OLSUN :) GERÇEKTEN DE EN BÜYÜK SIKINTI GERİ DE KALDI :)

reyhane dedi ki...

Düğününü de görmek nasip olsun inşallah

cuckan dedi ki...

maşallahlar olsun, kantaron yine hayat kurtardı desen:)yaraya, özellikle de yanıklara birebirdir, her yıl yaparız biz de:) miniğin için tekrar güzel sağlıklı günler dilerim:)

SMİLENA dedi ki...

Olmuş da bitmiş maşallah tatlı kuzu adam oldu demek,askerliği ben de hep düşünüyorum inan :))))))bende bir de ikitane

Kuzununannesi dedi ki...

canım benım hayırlı olsun , ben dogduktan sonra sunnet yaptırıcım dıyıp , herseyı hazırlanıp dogduktan sonra erteleyen bır anneyım :) sunnet ozellıkle 2-6 yas arası yapılmamalıymıs zıhınsel gelısım ve etkılenme acısından bızde beklıyoruz sımdı :) olley yasasın mınık erkek..allahım her kuzuya saglıkla buyumeyı nasıp etsımn..sevgıler

Funda Yaman Bozoğlu dedi ki...

Sağlıkla atlatmış kuzucuk maşallah.ama nekadar erken o kadar iyi dedi bizede doktor.biz beş aylıktık. Ertesi gün kalktık gezmeye gittik. Ertelememk en iyisi.stres yapmamak laZım. Bu arada aras çok tatlı tekrar maşallah

Zeynep Özmen Ünlü dedi ki...

Elifcim, ne denir şaşırdım şimdi. Sanırım damatlığını da görürsün inşallah demek en iyisi.
sevgiler

Unknown dedi ki...

geç oldu ama hayırlı olsun diyelim.. :) bizde 28 eylülde dorukta yaptırdık 4 yaşındaki oğlumun sünnetini.. :) hoş bizim kulağımıza tüp takılıp geniz etimiz alınacaktı ama narkoz almışken sünnet de aradan çıksın dedik...ama burda herkese uyarımdır sakın 4 yaşında sünnet ettirmeyin...bizim biraz mecburiyet gibi oldu ama en iyisi daha bebekken ve bezliyken yaptırmak... çünkü çocuk korkudan çişini ve kakasını yapmadı günlerce :(

AsOrTiK dedi ki...

hayırlı, uğurlu olsun, geçmiş olsun.
sorunsuzca atlatmışsınız sevindim.
damatlığınıda görürsünüz inşallah:))
öptüm anne ile yakışıklı oğlunu:))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...