1 Ekim 2012 Pazartesi

İstirahat bereketi , Hastane süslemeleri




 İnişli çıkışlı karmaşık gündem hepimizi yorarken bizim gündemimizin değişmeyen konusu Çılgın bebek.
Geriye sayım devam ederken hayattan kopmama çabalarım ,koltukta sereserpe buluşmalarımla malesefki son buluyor .
Hiç şikayetçi değilim aslında nasıl geçtiğini anlayıyamadığım günler haftalar keşke biraz daha uzasa diyorum .
Hatta ve hatta '' Allah kurtarsın'' dileklerinede içimden kurtulmak isteyen kim diye yanıt vermek garip gelsede bu mucizeyi tekrar yaşayıp yaşamıyacağımı bilmek birşeyleri kaçırıyormuş hissi yaratıyor bende . 
Tamam kolay değil biliyorum . İçinde başka genlere ait birşeyler büyüyor bünyenin kabul etmeme çabaları aylarca sürüyor . Uykular ,bulantılar şimdilerde uykusuzluklar sebepsiz yere sadece ağlamak için ağlamalar . 
Acaba hayatta bunu kaç defa yaşama şansımız var . Ya hiç bu şansı yakalayamayanlar .
Yine dönüp dolaşıp Mucize adamın ANI YAŞA politikasında son buluyor dizeler .
Çok fena uzar bu yazı en iyisi ben burda noktalayım 

Geçenlerde  Şurda  hazırladığım tepsiyi çok sevmiştim . Diğer süslemelere uyumlu olması için ufak tefek değişikliklerle mavi beyaz puantiyeler kullanıma hazır . 



Son yaşadığımız tecrübelerden sonra bir nevi ev hapsindeyim . Artık odalar arası molalarım pek bi revaşta nefes nefese ,35+6 olduk .  
Eve yığdığım malzemeler sayesinde bu istirahat döneminde hazırlıklara verdim  kendimi .

Hamileliğin 3. 5. ayında hazırlık yapan anneler çok manasız ve anlamsız gelirdi bana . Bu düşüncemin sayesinde benim hazırlıklar kaldı son aya . 
Siz siz olun o manasız annelerden olun . Olun ki şimdilerde herşey olduğundan fazlasıyla güç . 

Ahh ahhh uğur şişelerimiz hazırda isim kartı yok :)
Çünkü benim oğlumun halen bir ismi yok .

 Hastane süslerimi eve gelen misafirlerimede ikram etmek istediğimden sayısını biraz fazla tutmayı tercih ettim .

 Lohusa şerbeti takımı .

 Pelur kağıtlardan çiçek yapımı oldukça keyifliydi . Farklı ebatlarda yapabilmek için beynimin %20 çalışan kısmını oldukça zorladım . Bu konuda sizi aydınlatacağım ilerleyen günlerde resimlerle .Kadehlerimide Pastalandden aldım plastik kullan atlardan . Ama şöyle güzel bir tarafı var alt kısmı ayrıldığından süslediğim ayakları çıkartıp tekrar kullanabilecek olmamı çok sonra farkettim . Dediğim gibi % 20


 Çikolata drajelerimi , çikolatalarımı henüz almadım . Drajelerde  turkuaz ve beyazını bulmanız mümkün fakat mint yeşiline henüz rastlayamadım . Bilen gören olursa bir ses lütfenn

 Annem , ben ve kardeşim dünyaya geldiğinde misafirlere fındıklı lokum ikram etmiş . Bu fikir bana  eski gelenek ve adetlerimizi anımsattı , maneviyatınıda çok sevince bende tatbik etmek istedim .
Kapaklı kek fanus Paşabahçenin ürünlerinden, 6 aydır üretilmiyor . Şimdilerde alt ayak kısmını renkli çalışıp piyasaya sürmüşler . Bende uzunca arayışlarımdan sonra şu çerçici pazarları vardırya ''bimilyoncu '' dur diğer adları :)  kıyıda kalmış beni bekliyormuş meğer onca arayıştan sonra  . Yani bu şekilde düz bulmanız güç , bilginize!.

Nette dolaşma saatlerime gelen yasaktan ötürü yayınlanmayı bekleyen yazılar ,muhtemelen hiçbirşey yapamaz hale geldiğimde sırasıyla burda olucaklar . 

 Bir yandan son teslimatları yapıyorum . 


 Enerjim oldukça düşük . Doruk hastanesiyle ilgili yaşadığım sıkıntılardan sonra  Medicabil hastanesinde Dr Zuhal hanımla tanışıp bu yolu onunla tamamlayacağımı düşünürken kendisinde doğum iznine ayrılmasıyla birlikte doktor konusunda rekora imza atıcağım sanırım . Biraz kaderci olmakta fayda var yoksa takıldığın anda olaylar sarpasarıyor . Hastane ve ameliyathaneler oldukça hijyenik ve yeni . Malum bir gece tecrübe yaşadık ilgi âlâkada oldukça iyiydi . Birde tanıdığım dostum ameliyat hemşiresi olduğu için ona olan güvenim ve aldığım bilgiler doğrultusunda şimdilik kafamız rahat .


Beklemeye , çalışmaya , hazırlıklara , istirahata devam ....

Herkeze mutlu bir hafta diliyorum .

47 yorum:

architect dedi ki...

Harika hazırlıklar bunlar,becerikli annelere sahip çocuklar ayrı bir şanslı sanki..Sağlıklı kucağınıza almanızı dilerim..Hamilelik ne güzel bir dönemdir bildiğimden ''Allah kurtarsın'' demiyeceğim..Sevgiler :)

Harikalar Atölyesi dedi ki...

Çok gzel olmuşlar, hamileliğin son döenminde aynı psikolojiyi yaşayan biri olarak şunu söyleyebilirim, ilk kucağına aldığın an; bu sürecin NOKTA VURUŞU dur. O muhteşem anı başka hiçbir zaman tadamazsın.:))

Elifinelizi dedi ki...

eğerki şans faktörü benim elimde ise bir ömür boyu sürmesini isterim . İnşallah hiç bitmesin istiyorum diyeceğim ama psikopat muamelesi görmekten korkuyorum eheheeee

Elifinelizi dedi ki...

Nokta vuruşu diyorsun süpermiş çok sevdim :D

Nesrin dedi ki...

ellernize sağlık gerçekten muteşem olmuş :))
ne zaman geliyor yakışıklı bebek :)

tubitos dedi ki...

hepsi muhteşem olmuş elifcim eline sağlık, bebişin adı ne olacak merak ettim doğrusu :)

Elifinelizi dedi ki...

Teşekkürlerrr
11 ekim 30 ekim arası beklemedeyiz biraz süprizleri seviyor galiba benim oğlum :D

Elifinelizi dedi ki...

ahh ahhh kuzucuk bi r el atıverin yoksa bu kararsızlıkla hakikaten dünyaya isimsiz gelicek .
eşim Aybars ' a takılmış durumda sanki bende pek sevmedim gibi . Bende Aras ismini pek bir sevdim ama pek anlam ifade etmediği için Uras ismininde anlamını öğrenince içim ısındı ama bildiğin karmakarışık . Bu konuda bu kadar zorlanacağımız ve uzlaşamıyacağımız aklıma gelmezdi :(

Noblesse dedi ki...

çıtı pıtı çok güzel olmuş süslemeler, ellerine sağlık.

S&A dedi ki...

Ellerine sağlık canım ne güzel olmuş hepsi,hamilelik dönemi hiç bitmesin diyen birini ilk kez tanıyorum,o kadar da korkunç değil demekki ,) sağlıkla doğsun inşallah..

PEMBE BAKTERİLİ DEKORASYON:)) dedi ki...

elifciiiimmmm,kuzummmmmmmm...
ne kadar özlemişim seni canım benim,yaptıkların harika,hepsi birbirinden harika ve ilham verici olmuş...yalnız nasıl bebişin ismi hazır değil hala yahuu??elinizi çabuk tut bence şekerim:)doğumunu,lohusanı,mevlüdünü herşeyini merakla bekliyorum haberin olsun....

Nilgün Komar dedi ki...

mint yeşili badem şekeri istanbulda vardı hatta ben aldım dı arkadaşım için emin olarak söyleyebilirim ama bursa'da nerde bulabilirsin bilmiyorum.. büyük pastanelere sor olmayanda getirtir senin için :) son çare son hafta bana haber ver :)

Unknown dedi ki...

ellerine kollarına emeğine sağlık hepsi birbirinden tatlı olmuş:))sevgilerimle

cuckan dedi ki...

hepsi birbirinden güzel, dinlemene bak artık:)

mrw dedi ki...

bayıldım ben bunlara..bebişiniz ne şanslı maaşallah:)) mint yeşili çok süper fikir olmuş,sevdim..aradığınız müzikli atlı karıncayı bulabildiniz mi?
şerbet bardaklarınız cam sanmıştım ne güzellermiş,onları aldığınız yer nerde acaba? bide bizimle çiçekleri nasıl yaptığınızı paylaşmak istermisiniz?
sevgiler hayırlı sağlıklı doğumlar diliyorum

Ebygale dedi ki...

elifcim hepsi harika, ne mutlu ki bu güzellikleri yakından da görmek kısmet oldu bana:) ellerine sağlık tekrar. Senin ufaklık pek şanslı, süper yetenekli bir annesi var, iyi haberlerini bekliyorum canım, sevgiler...

kitana dedi ki...

Elifçim hastane dekoru ile uyum konusunda 1 numara olacak bu süsler:) Bayılmıştım zaten bir kez de burdan söyleyeyim:)
Bir de dün ben de düşündüm, zaman hızlı geçiyor, yolu yarıladım sayılır, senin gibi son zamanlarda az daha uzatsa mıydık hamilelik süresini diyebilirim:)
Dün itibari ile hastaneden gelen telefonla koleston amca ile devam etme kararı aldım bakalım cuma günkü randevuda ne olacak:)
Öperim sizi:)

Elifinelizi dedi ki...

teşekkürlerr
yok öyle birşey belki azıcık zor ama ben çok keyif alıyorum ne biliyim anormal olan ben olabilirim :D inşallahh

Elifinelizi dedi ki...

özleştik yahuu hakketten yaz geldi böyle oldu bi durmadınki yerinde :D
isim halen muamma :S
hepsinde yanımda görmek isterim seni haberin ola :D

Elifinelizi dedi ki...

artık detaylarda boğulduğumu hissettim vede pesettim bi yerlerde karşıma çıkarsa ne mutlu
,çok teşekkür ettim ama bu incecik düşünce için

Elifinelizi dedi ki...

teşekkür ederim hemde çokk

Dilekce.. dedi ki...

Merhaba, ben de bir erkek bebek bekliyorum artık hazırlıklara başlamam gerekiyor.. Yaptığınız herşey çok güzel olmuş, elinize sağlık.. Ufaklık çok şanslı bence.. Ben de bu bardaklara taktığınız çiçeklerin büyüğünü yapmak istiyorum ama nasıl bir malzeme gerekli ve nasıl yapılıyor hiç bilmiyorum, eminim benim gibi merak eden çok kişi vardır, size zahmet bu cicilerin nasıl yapıldığına ve malzemeleri nerden tedarik edebileceğimize dair bi yazı hazırlarsanız çok sevinirim.. gerçekten tam ihtiyacım olan birşey.. sevgilerle..

Elifinelizi dedi ki...

dinlenme , çalışma hepsi bir arada gidiyor şu sıralar

Elifinelizi dedi ki...

Teşekkürler renkler benimde içime çok sindi . Atlı karınca :S bu son erken sancı olayından sonra o detayları biraz ötelemek zorunda kaldım . Çünkü mobilya vss hiç bir hazırlığımız yoktu . Şimdi odamız geldi yavaş yavaş süsleme kısmına gelince inşallah o atlı karıncada odamızda yerini alıcak nette Nadide aksesuar diye bir yerde buldum ama onunda renklerinden emin olamadım . Aslında şu bitenekadar , evmanya gibi siteleri kontrol etmek lazımda bende hergün onlara ayıracak vakit yok . Neyse kısmet diyelim :D Çok teşekkür ederim

Elifinelizi dedi ki...

Canım benim ne güzel oldu ama :) inşallah canım bende beklemedeyim :D

Şehnaz dedi ki...

elifcim öncelikle hayırlı doğunlar olsun inşallah..tez zamanda inşallah evladını sağlıklı sıhhatli bir şekilde kucağına alırsın inşallah...artık doğum sonrası senin bu güzel becerilerinden bir süreuzak kalacağız..ama olsun..dünya tatlısı bir bıcırığın olacak..anneliğe alışmaya çalışacaksın..uyum sağlamaya ve çocuğunu tanımaya başlayacaksın..hergün sana yeni şeyler öğretecek..ve onu takip edip huylarını öğrenmeye başlayacaksın..ALLAHIN NE BÜYÜK BİR LÜTFU BU ANNELİK VE EVLAT....İALLAH OLMAYANLARADA NASİP ETDER İNŞALLAH..BÖYLE İÇİMDEN GELDİ YAZDIM SANA..HAAA BİRDE UNUTMADAN O MİNİK ŞİŞELERİ NEREDEN ALDIN YANİ BİLİNDİK BİR MAĞAZAMI MERAK ETTİM..ÇOK ŞEKER ŞEYLER YAPMIŞSIN..SENİ ÖPÜYORUM CANIM..

Elifinelizi dedi ki...

Sorma tamamiyle uyum içersinde . Şimdi birde senin en rahat dönemin rahatta geçiriyorsan hamile olduğunu anlamak güç cidden . Çok hoşsunnn Koleston amca hehehee bende bugün görüştüm kendisiyle Hayırlısı ben önden gidiyorum nasıl olsa bu arada yeni bayan dr gelmiş hastaneye Yasemin cihan gür'müş haberin olsun

Elifinelizi dedi ki...

Pardon soruna cevap yazmayı unutmuşum kadehleri Pastaland den aldım farklı büyük ve şekilde seçenekleride var

Elifinelizi dedi ki...

Hayırlısıyla kavuşun oğluşunuza . Aman hazırlıklar için çok geç kalma derim .
Tamamdır bununla ilgili bir yazı hazırlayacağım en kısa sürede :D

Elifinelizi dedi ki...

Tamamiyle tüm içtenliğimle o dualarına katılıyorum Allahım her isteyene tez zamanda nasip etsin .
Birazcık buralardan uzak kalacağım kesin şimdilerde bile çok fazla vakit ayıramıyorum sonralarda nasıl olur bilmem .
Şişeler Bursada kapalı çarşının alt kısmında cam eşya toptancıları var . Bildiğin kavonoz satıyorlar orda görmüştüm o yüzden netten aramaya gerek duymadım . hoşş Bursada da sadece 2 dükkan var bununla ilgili ama ihtiyaç doğarsa burdan yollayabilirim .
Bende seni çok öpüyorum .

Ecehan dedi ki...

Elifcim yine harikalar yaratmışsın, bebişin bereketi eklenmiş. Maaşallah size ;-)

AsOrTiK dedi ki...

elif'cim yine neler, neler yapmışsın çılgın bebek için. artık diyorum ki bir an önce kucağına alsan da dinlensen!!!
canım benim herşeyi mutlulukla kullanacağın günler yaklaştı, herşey yolunda ve dilediğin gibi olur inşallah.
medicabil bana yakın, belki ilk uğrayan bloger teyze olabilirim:)))
öpüyorum seni

Elifinelizi dedi ki...

çok teşekkürler canım . Bereketimiz bol bol olsun ;)

Elifinelizi dedi ki...

Ahhh bloger teyzesi gelmezseniz olmaz çok mutlu oluruz biz ama :D
Bazen bebeğe enerjim kalmıyacak diye korkuyorum . Hayırlısıyla bekliyoruz güzel günleri

Zeynep Özmen Ünlü dedi ki...

herşey çok güzel gözüküyor. Sona yaklaştın elifcim. Biz bursa'ya gelemedik. Geçen hafta idi fuar. Çok yorgundum maalesef.
Başka bir fırsatı değerlendireceğim. Sıkışık olmayan bir anımda da aramak istiyorum seni, rahat rahat konuşalım. Aklımdasın ;)

Nesrin dedi ki...

çok az kalmış tekrardan hayırlı olsun allah nazarlardan saklasın sizi :)

aşgaane dedi ki...

herşey çok güzel elifcim, herşeyden önce senin yüreğin çok güzel,dilerim yavrunu kucağına aldıktan sonraki günler de güzel olacak:) ellerine sağlık:) renklere bayıldım:)

zeynep bayram dedi ki...

Ohhh hazırlıklar bitmiş ... hepside çok güzel,zaten aksi olamaz:) ama artık dinlen canım....bloguma bak da benim oğluş seninkine nasıl üzüm yenir öğretsin:)))

Mutlu Eller dedi ki...

Cok güzel hazirlanmissin, daha ne olsun!
Hersey gönlünce olsun, saglikla kucagina al Cilgin bebegini:)

Bugday Tanesi dedi ki...

Şimdiye kadar en beğendiğim hazırlık olduğunu söylersem abartmış olmam.Umarım sağlıcakla katılır aranıza minik bebek. Bir de tabi ismi olursa daha da güzel :)

vintageduygular dedi ki...

Hersey harika görünüyor,tüm ellere saglik ;) Saglikla kavusmaniz dilegiyle canim

Meyra dedi ki...

oğluşun daha gelmeden şenlenmiş evin:)gelince kimbilir nasılda ayrı bir neşe katacak:)
herşey çok itinalı, cici, becerikli güzel bir annenin elinde nasıl da güzel olmuş:)
sağlıkla kavuşun Elifcim...

Aklımdan Geçenler Mideme Düşenler dedi ki...

hersey mükemmel gözüküyor. Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin...

dilek dedi ki...

merhaba....öncelikle Allah sağlıkla kavuşmayı nasip etsin diyeyim...bende Bursa'da yaşıyorum, hamileyim ve Doktor arıyorum:) inşallah içinize sinen iyi bir doktor ile karşılaşırsınız...ben 6. doktorumdayım şuaralar:) ve henüz 13. haftadayız:) bebek şekerlerine, lohusa takımına, lokum fikrine bayıldım...hepsi yapılacaklar listeme yazıldı:) sağlıklı günler dilerim...sevgiyle:)

Grace Happy dedi ki...

her ayrıntısına bittim

Aycan dedi ki...

elifcim, ponponları nasıl yaptın acaba?

sevginin günlüğü dedi ki...

bloğunuzu yeni keşfettim harika görünüyor hepsi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...