27 Mart 2012 Salı

İSyaNNN !!!


Bol isyan içerikli bir yazıdır!!!

 

 Uzunca süredir yokum .
Yokum çünkü konu sağlık , hastane olunca günler , saatler birbirine kavuşuveriyor.

Öyle isyankarım ki şu günlerde , kendimi tutamayıp sürekli söylenesim var .
hoşş bu yazıyı yazalı çok olmuş şimdilerde sakinleşme evrelerindeyim . Yaşandı bitti ve çabucak unutuldu , unutulmak istenen .
''Çok şükür , Allah devletimizi başımızdan eksik etmesin '' cümlesi ...
tam bir polyanacalık hikayesi.
Eşimin babasının başına gelenler , daha öncede buna benzer çok rezalete tanık oldum. Buna tanık olmadığıma üzüleyimmi ? sevineyimmi? bilemedim . Yoğun bakım  ve hastane günleri sona erdi , şuan evinde ve günden güne iyileşiyor.
Kalbinin kabarık bir hastane geçmişi var. Byypass , anjiyo , balon , stent derken yenisi eklendi bu serüvene .
Kalbi sıkıştırınca ve durumu ciddi olunca eve ambulans çağrılır. 
Gelen görevliler kontrollerin ardından ambulansa götürmek üzere hazırlık yapacakya ,
Hazırlık şu ''ordan bir kaç kişi bulun taşımaya yardımcı olucak ''.
Şaka gibi acaba kim bulucak ordan birkaç kişiyi nefes almakta güçlük çeken yatan hastamı? , yoksa  endişe ve panik halinde evrak , hastane hazırlığı yapan eşmi ?
Veee hastaneye varıldığında elektroşok uygulanacak kadar ciddi ritim bozukluğu yaşayan hasta 4 kat aşağıya merdivenlerden yürüyerek indirilir!!!!!Zaten evdeyken tansiyonu ölçülen ve dilaltı hapı verilen hastaya ilk müdehaleyi eş yapmıştır bile . eee öyleyse bu acil servis , ambulans ne işe yarar .
Çamurlu ayakkabılarıyla evi boydan boya çamura bulamaktan başka .
Hiç garipsemeyin onu bunu çağırın diye artistikle zaman öldüren bilinçsiz sahışlar pekala ayaklarına galoş geçirmeye vakit bulabilirler .
Ödediğimiz abuk sabuk vergilerin haddi hesabı yok .
 Bir şehirde devlete ait kaç tane ambulans olabilirki ?
Bu çok enzem bir durum . Öyleyse ambulanlarda, ayrıca hasta taşımak  için 2 kişi daha görevli olsa , neyse parası veriririz kardeşim nelere vermiyoruz ki ??
Ben bu düzeninnn........
Asıl şoku ben yaşadım duyduğumda .

Ben mi???
O esnada hastanedeyim . Birkaç kan testine ihtiyacım var . Ve 3 gündür rezalet yaşıyorum .
Kan şekeri yerlerdee.
Devlet baba sen çok yaşaaaaaa dedik ya . Güvencem var ve sağlık kuruluşuna gidince , aile hekiminin ukalaca ''git özel bir yerde yaptır ''demesi , öneri budur . Hay aksi ben niye düşünemedimki :S Ukalalık devam eder 10 lira birşey diye . Belki benim cebimde ekmek almaya para yok böyle insanlar yokmu devlet kapılarında çare arayann .
Ben büyük sözü dinlerim , giderim özel hastaneye .
Veznede çıkar 300 tl rakamı . O aile hekimi denen doktor bozuntusu acaba nerde yaşıyor diye düşünmeden edemem.
Kan testi dedik , açlık dedik ,işlemler uzadıkça uzarr ,sistem kitlenir.
Dakikalar diyemiyeceğim , saatlerce ayakta bekledikten sonra baktım benim gözlerde sinekler uçuşmaya başlar . Yokmudur bunun oluru al kanımı sonra ne halt edeceksen et . Sonrasında gerçekleşmek üzere olan , bayılma tehditi ile labaratuvarda aldım soluğu ordada 26 kişi beklemem gerektiğini görünce yok dedim ben şurda bir bayılayımda rezaleti rezalet ile taçlandırayım .
Özel hastaneymiş , özeli geneli hepsininnn.......

Ayyyy ruhum daraldı yazarken .
Şimdilerde iyiyim , hergeçen gün daha iyiye gidiyorum .
Bu zaman içersinde motive olmak adına çalıştımm .
Hayattan kopmamak adına gezdim .
Ama blogcanlar sizlere gelemedim .
Bir süre dahada gelemiyeceğim sanırım .
Güzel günler geliyor az kaldı , herşey daha güzel olucak onuda biliyorum .

Ve güzel paylaşımlarda .
İşte geldim , olduğu kadarıyla burdayım .

29 yorum:

Unknown dedi ki...

çok geçmiş olsun..bu ülke,bu sistem böyle maalesef,çok üzücü bir durum,allah düşürmesin özelinede,devletinede..

nilerk dedi ki...

yazını gözlerimi kocaman açarak okudum.Rabbim cümlemize sağlık nasip etsin gerçekten hastahane kapılarına uğratmasın.Çok çok geçmiş olsun güzel haberlerini bekliyoruz...

♥мұ»p»r«i»n«č»є«ss dedi ki...

Kıyamam ya çok geçmiş olsun acil şifalar diliyorum babacığınıza..allah kimseyi hastaneye düşürmesin hepsi aynı...Sende kendine lütfen çok dikkat et , herşeyin başı sağlık...Güzel günler geçirmeye ve bol bol kafa dağıtmaya çalış canım...Herşey çok güzel olacak bu sözü hiç unutturma kendine ;) Sevgilerimle...

SOLMAZ dedi ki...

Haklısın hepimizin her ihtiyaç anında yaşadıklarımız seninle aynı oluyor. Bundan sonra daha iyi muamele ile karşılaşmayı diliyorum. Çok geçmiş olsun...

frambuazlı ruh pastasıyım dedi ki...

cok gecmisler olsun. allah beterinden korusun, bir daha dusurmesin insallah...

A-H dedi ki...

"Turkiye'de saglik sektoru super iyilesti" yalan haberlerini okuyup okuyup kanan esime okutturacagim hemen bu yaziyi!
Cok gecmis olsun size de, allah kimseyi ne hastaneye ne doktora muhtac etsin.

Berlin'in Nar Çiçeği dedi ki...

Çok geçmiş olsun okurken o kadar üzüldüm ki. Hastanelerdeki muameleler ne yazıkki insanı çıldırtacak cinsten .21. yy diyoruz her şey değişiyor diyoruz ama zihniyet aynı. Hep değişme umudu taşıyoruz keşke insan sağlığı insan hayatı önemsense. Tekrar tekrar geçmiş olsun iyi haberlerinizi bekliyoruz.

Çeyiz Kız dedi ki...

Canım gelmiş geçmiş olsun hem kayınpederin hem senin için...

Sitare dedi ki...

elif çok büyük geçmiş olsun.hem sana hem babana:(
iyileşen şeyler var ama yerinde sayan ve değişmeyen daha pek çok şey var.özel devlet ne fark ediyor ki.ben ikisine de gıcığım.Allah düşürmesin muhtaç ettirmesin.

Kirpikteki Gözyaşı dedi ki...

Elif çok geçmiş olsun sana da kayınpederine de! Allah muhtaç etmesin bizi hakikaten! SGK lı olsan da özellerde fiyatlar malum. Yine bir imkandır diyorduk ki katkı payını arttırdılar artık bir anlamı kalmadı anlaşmalı olmasının. Devlete gideyim desen İstanbul malum kalabalık şehir, bir mr için bile belli bir gün sonraya sıra geliyor. Bu ülkenin en büyük problemlerinden biri sağlık biri de eğitim bence...

Unknown dedi ki...

çok geçmiş olsun.eziyet gerçekten bende dün devlet hastanesindeydim durumuma binlerce şükür ettim valla.ben sağlam halimle ayakta pert olmuşken canı burnunda hastalarla aynı sırada beklemek insanı mahvediyor.şükür etttim ki çok büyük sorunum yok şükür ettim ki daha kötü olsaydı özele gidebilirdim.hoş dediğin gibi özellerde nasıl seni söğüşleyeceğini ellerini birbirine sürterek bekliyor.Allah kimseyi zor durumda bırakmasın ülkemiz malesef bu konuda çoğu kez tekliyor:(

İkiz Annesi dedi ki...

Çok çok geçmiş olsun ne yazık ki ne sistem var ne de insaf:(
İnşallah bir an önce iyi haberlerinizi alırız..

AsOrTiK dedi ki...

elifçim çok geçmiş olsun canım. bütün bunları duyduktan sonra sağlam insan bunalıma girer. bu nedir ya?? şaka gibi...
neyse sen bunları unut gitsin diyeyim, artık geçmiş. sen iyice toparlanmaya bak. olsun sen gelemesende biz gelir bakarız ne var ne yok diye:))
sağlıcakla kal canım...

Sycorox dedi ki...

geçmiş olsun Elif,
aynı zamanlarda benim babannemde kalp krizi geçirdi şu birkaç haftayı nasıl geçirdik bilemiyorum.
o yüzden seni çok çok iyi anlıyorum

Nilgün Torunoğlu dedi ki...

Of canım ya ! Benim okurken içim daraldı,kalbim sıkıştı. Sağlık sistemi tam bir rezalet haklısın . Babaya da sana da çok geçmiş olsun !

AslıASLI dedi ki...

Elif çok üzüldüm, çok çok geçmiş olsun. Öyle bir sistemki, devlet yardımdan çok köstek oluyor, eziyet çektiriyor vatandaşlarına.

ÖRGÜÇANTAM-Hatice yazıcı dedi ki...

canım benimmm yaaa çok geçmiş olsun aslında okurken çok şaşırmadım çoğu yerde durum bu sağlıkta çağ atlıyoruz nerede olursa olsun en güzel bakımı alacaksınız diyenler bu işi beceremediler eskisinden de beter ettiler durumları herkes resmen kan emici durumda. Ne zaman hastahane işim olsa Allahım insan yüreklilerle karşılaştır deyip çıkıyorum.
babacığınıza ve sana acil şifalar :(((

PEMBE BAKTERİLİ DEKORASYON:)) dedi ki...

ayyyy ağzına sağlık,ben bu hükümetedeeeeee,verilen vergilerin aldığımız karşılığınadaaaaaaa diye günde 5 vakit sövüyorum.rezil köpekler...neysee
canımın içi çok geçmiş olsun yaa,umarım herşey tez zamanda düzelir yarın arayacağım seni.bol şifalı günler diliyorum hepinize..

Adsız dedi ki...

canım geçmiş olsun sanada kayınpederinede çok üzüldüm kendine iyi bak öptüm

Leylak Dalı dedi ki...

Geçmiş olsun, hem sana hem babanıza. Umarım şimdi ailecek iyisinizdir. Hastanelerde benzer şeyleri çok yaşadıım için hiç şaşırmadım. Aman Allah bir daha muhtaç etmesin diyelim.
Sevgiler...

kitana dedi ki...

Çok çok geçmiş olsun, hem size hem babanıza. Maalesef böyle durumlar ve gittikçe de kötüleşiyor. Kimi aile hekimleri sırada olmanıza rağmen tanıdıklarını öne alıp sizi bekletmeye kalkabiliyor ve siz haksızlığı yüzlerine vurduğunuzda temize çıkmaya çalışıyor, "beğenmiyorsan git özele" muamalesi!
Hastayken insanın tahammül gücü de az, siz yine iyi dayanmışsınız.
Acil şifalar diliyorum.

Adsız dedi ki...

geçmiş olsun, nerdeyse asırlardır bu sıkıntılar var..

Burcu dedi ki...

çook geçmiş olsun..
zaten bu ülkedede hastanaye sağlam giren hasta çıkıyor!
acil şifalar..

Zeynep Özmen Ünlü dedi ki...

Elifcim, çok geçmiş olsun. nasıl bunaltmışlar sizi. Şikayetçi olsaydın o kişilerden. Sakın peşini bırakma.

Adsız dedi ki...

Çok gecmiş olsun hem sizin, hem de kayınpederiniz için. Maalesef bir sürü sorun ve hata var. Düzeltmek yerine daha da karışıklaşıyor iş. Birilerinin cebine her gün daha çok para giriyor ama aldığımız karşılık gözler önünde. Sıkmayın canınızı. Allah acil şifalar versin inşallah. Güzel haberlerinizi bekliyorum.

cuckan dedi ki...

güzelim, senin dediklerinin bir okadarını da seni okyrken ben geçirdim içimden, senin adına asydım sövdüm. "sistem" denen saçmalığı kim bu hale getirdiyse öbür taraf diye bir yer varsa ellerim orada boğazlarında olsun dedim. Çok acil şifalar olsun ailenize, üstünüzdkei kara bulutlar baharla bir açılsın...

görkemli dedi ki...

Çok çok geçmiş olsun..Aynı olayı yakın bir zamanda kaybettiğimiz dayımla yaşadık bizde..Akciğer kanseri ve evde tıkanıyor nefes alamıyor ambulans çağrılıyor dediğin gibi allahtan tüm aile orada da kendileri sedyeye koyup indiriyorlar yoksa ambulans görevlileri sadece bakıyorlar!Bir de her gün tvlere çıkıp anlatmıyorlar mı 'sağlıkta devrim' diye ben sizinde devriminizin deee..İnsan haklarının,sağlık hakkının olabileceği bir ülke diliyorum..Allah şifalar versin..

sünter dedi ki...

Hani saglik sorunlari kalmamisti ülkede. Herseyi güllük güllistanlik gibi gösterip duranlar neyin nesidir cok merak ediyorum!!
Benim yakinlarim da ayni seylerden sikayetci. Neresi düzelmis ben anlayamadim. Yillardir ayni terane devam ediyor da basimizdakiler ve onlarin saksakcilari neyin böbürlenmesini yasiyorlar anlayamiyorum bir türlü.

Neyse canim sana ve kayin pederine büyük gecmis olsun. Umarim kisa zamanda sifa bulursun.
Öpüyorum

Noni dedi ki...

Kayınpederinin iyileşmesine sevindim canım. Kalbim seninle bunu biliyorsun zaten söylememe gerek yok di mi?
Öperim kocaman!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...