20 Şubat 2013 Çarşamba

Bir Nefes

Bursanın en eski yerleşim yerlerinden birinde oturuyorum . Fakat fazlasıyla şehrin merkezine gömülmüş durumdayız ve gün geçtikçede yeşil alanların , eski ahşap evlerin azaldığını görmek yaşadığımı unutturuyor bana. Şükirki yakınımdaki Yıldırım Bayezid külliyesi bir nefeslik yer bizim için .

YILDIRIM BAYEZID; ŞEHİR MERKEZİNİN DOĞUYA DEVAMI İÇİN 1390’DA YILDIRIM KÜLLİYESİNİ KURMAYA BAŞLAMIŞ. OSMANLI’NIN BÜYÜYEN BAŞKENTİ BURSA’NIN BİLİM, KÜLTÜR VE İNANÇ MERKEZLERİNDEN BİRİNİ, GÖKDERE’NİN DOĞUSUNDA İNŞAA ETMİŞ.
OĞLU ÇELEBİ MEHMET’İN DE YEŞİL KÜLLİYESİNİ BU BÖLGEYE YAPTIRMASIYLA GÖKDERE’NİN DOĞUSUNDA YERLEŞİME BAŞLANMIŞ.
BÖYLELİKLE GÜNÜMÜZÜN YILDIRIM İLÇESİNİN TEMELLERİ ATILMIŞ.
YILDIRIM BÖLGESİ, OSMANLI DEVLETİ İLE NEFES ALMAYA BAŞLAMIŞ...


Özlediğim bir parça eşlik etsin istedim sizlere.
Mercimeğimin 4. ay aşısını olduk biz . Aşılarla ilgili özel hastaler hakında duyduklarımdan dolayı evime çok yakın olan sağlık ocağını tercih ettim .Sanki içimdeki şüphleri biliyorlarmış gibi ilk aşımızı odada beklerken denetmenler geldi kontrole ve tek tek hepsini incelediler. Devlet aşıların tazeliği konusunda oldukça hassas davranıyormuş.Uygunsuz bir durum olmadığını kulaklarımla da duymuş oldum böylelikle. Birde hemşiremiz öyle tatlıki burdan kendisine çok teşekkür ediyorum . Seni seviyoruz Gülşen hemşire .

Şurdaki yazımda Wrap slingten bahsetmiş ve bir video paylaşmıştım.  Doğduğumuz günden buyana öyle çok kullandımki . Özellikle ilk zamanlarımızda sarılışından dolayı anne , süt kokusu derken hiç ağlamadan doktor kontrolleri gezmelerimizi keyifle sürdürdük . Şimdilerde ise bağlama şeklini değiştirdik ve koyun koyuna gezmelere devam .

Bu sefer Yıldırım Bayezid Dedemizi ziyaret edip dua ettik .

Arada yaşadığımız  sıcak havayı fırsat bilenler olmuş . Erkenden çiçeklenmiş bahçesi külliyenin.
Aras'ı bugün çiçeklerle güvercinlerle vede kendisi gibi yavru bir köpecikle tanıştırmış olmanın sevinci içersindeyim .

Türbenin giriş kapısı.
Burasıda külliyenin .

Biraz bakımsızlığımızda var ama olsun .


Keşke biraz daha özen,
biraz daha önem versek geçmişimize.

Sıra sıra doktor muayene odalarının baktığı ortada bulunan bahçe. Yazın buda müthiş bir ferahlık oluyor,havası süper.



Yattı yerden Damadı Emir Sultan hazretlerini ve oğlunun yaptırdığı Yeşil külliyesini gördüğü , türbenin manzarası.
Bir rivayete göre bu iki Külliye arasında gizli bir tünel olduğu söyleniyor ama gün yüzüne çıkmış bir gerçek değil.

Bu kadar açık hava gezintisi ,aşı derken bizim kuzucuk uykuya yenik düşmüş . Ve bu ayki aşımızıda fazla sıkıntı yaşamadan  atlatmış olduk .Darısı diğerlerinin başına .

12 yorum:

Unknown dedi ki...

Merhaba resmi görünce ''aaaa!'' dedim cok yakın oturuyormuşuz.. :)

Elifinelizi dedi ki...

aaaaa aaa komşu komşu huu kahveye bekleriz öyleyse :)

Unknown dedi ki...

İnşallah gelmeyi cok isterim ürünlerini yakından görmeyide elbette.. ahhh ne güzel.. :)

Unknown dedi ki...

Ne guzel bir nefes..Bursaya geldim ama gezemedim pek, tarihsever biri olarak bayildim keske cikip gelebilsem ve keske daha cok kiymet bilsek..

Aras'a cok gecmis olsun, saglik dolsun hergunu..wrapsling yazina bakacağım hemen zira önerilerin önemli benim icin :)

Sevgiler ; )

Elifinelizi dedi ki...

yeni yerler görmek ne iyi gelir insana . Bundan böyle birazcık gezmelerimiz farklı olucak sanırım :)
Her aşıda büyüyoruz zannımca .
Ben çok kullnadım özellikle yalnız ve yay olduğum zamanlarda can kurtardı herşeyden önemliside ,yeni doğduğunda Arasın o kumaşın içinde kendini mutlu ve güvende hissetmesiydi.Çok teşekkürler canım

ÖRGÜÇANTAM-Hatice yazıcı dedi ki...

Canım maaşallah tarihi eserlerimizi gezmeye başlamış miniş:)) sağlıkla tekrarları nasip olsun.
öpüldünüz.

tubitos dedi ki...

kuzuyu kocaman öperim.. her gün biz de büyüyüşüne şahit oluyoruz ne güzel.. şu slinglerden ben de alsam mıki, bebek doğduktan sonra karar vericem sanırım

Elifinelizi dedi ki...

Başladık başladık ,şimdi bizim çizdiğimiz yollardan gidicek amma sonrası Allah kerim :)

Elifinelizi dedi ki...

senin meleğinide izleyecğiz büyüyüşünü inşallah :)Ben çok rahat ettim ,çokta gezen biri olarak pusetti arabaydı daha zor geldi başlarda . Ama artık ağarlaşmaya başladı tzbi taşımakta zorlaşmaya :)

Adsız dedi ki...

merhaba,
ben şermin bloğunuzu uzunca bir süredir sessiz sedasız okuyorum. Maşallah oğlunuza allah nazarlardan saklasın. hazırlık aşamanızda boyadığınız ve altına aparat yaptırdığınız sepet yataktan almak istiyorum bende ilk zamanlar için ancak annem bu konuda beni caydırıyor. Siz oğlunuz bu yatakta ne kadar süre yatırabildiniz herhangi bir sorunla karşılaştınızmı yardımcı olursanız çok sevinirim teşekkürler

Elifinelizi dedi ki...

Merhabalar . amin inşallahh Sizde sağlıkla kavuşun meleğinize .Oğlum şuanda 4,5 aylık ve 6,5 kg ve halen o yatağı kullanıyoruz . Geceleri pek uyumadığımız için yatakodasında bu sepet tam anlamıyla can kurtarıcı oldu açıkçası bi problem yaşamadım . şimdilerde tabi eller kollar çok hareketlendi baz yan taraflarına çarpıyor ama yan korumalar olduğundan sıkıntı olmuyor .
Yalnız şöyle bir detay var ham haliyle kullanan bir yakınım bebek hareketlenmeye başlayınca sepetten çıtırtılar geldiğini ve bu seslerden bebeğin uyandığını söylemişti. Ben boyadığım için bilmeden bu problemin önüne geçmiş oldum . yardımcı olabildiysem ne mutlu

Kuzununannesi dedi ki...

amın canım darısı dıger asıların basına...oyle guzel uyuyor kı kuzucugun nasıl guvenlı...canım elıfım hep mıs gıbı gez tadını cıkar emın ol vakıt yorucu ama hızlı gecıyor..sevgıler

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...