8 Eylül 2011 Perşembe

Cebimde 1800 km(3)

Bu kadar muhteşem bir doğa deniz birlikteliği olan bir yerde olmazsa olmaz tekne turu.
Otel kapısından gelip alan servis aracı yol boyunca bize adrenalin yaşattı .
Öyle korkunç araba kullanılyorlar ki inanamazsınız ve motorsiklet . Kırmızı ışıkta durmuyorlar tüm kuralları hiçe sayıyorlar. Yolunuz düşerse amannn dikkat.

Dalgaların sayesinde mancınık görevi yapan tahta yol.

Bu civardaki en iyi tesis sanıyorum . Konum olarak ,sosyal tesis olarak . Bizim pek tercih etmeyeceğimiz bir otel . sizi tümüyle kendine bağlayan . Gezilecek yerler ve yapılacak  çok miktarda aktivite varken otele tıkılıp kalmak çokta sevimli değil bence .

İlk durak mavi su mağrası . Yanına yanaştığımız dalış teknesinden dolayı net görüntüleyemedim .


 Ve kelebekler vadisi.

Güneşin alnına kurulan çadırlar.

Küçüklü büyüklü tekneler .

Muhteşem bir renk

Kelebekler vadisinde kısa bir mola , çarşı pazar.

Sempatik deri sandaletler.

Kocaman kocaman palmiyeler.

Kilometrecelerde ötede buluşulan dostlar . Kısa bir kahve olmasını arzu ettiğimiz , lakin fincan sayısı yetersiz olduğundan dolayı çay molası .
Saner , Taner kardeşler ve maailesi .
kaldıkları yerle ilgili isyanları.
Sanerin iki dakikada herkesi satışı ve bizim programa dahil olmak isteyişi .

Akvaryum koyundaki mola



Kockoca teknede 2 kişiye yer bulunamayınca ( uyuyan çocuklar yatırılmış ) VIP yemek masamız.
Yemeklerde son derece lezzetsiz . Ama başka şansımız olmadığını düşünüyorum.

Taki şu şirin tekne yanımıza yaklaşana kadar . 
Günün sözü "Doymayana gözleme" . Nutellalı bile vardı .

İşte ben o balıklarla birlikte yüzdüm .
St. Nicholas adası

Gelip buralara yerleşmeyi neden düşündünüz, ya bu şehri nasıl kurdunuz denizin ortasına.
Heryerde kalıntılar var . Denize batık şehir.

Ve şehrin kapısı bulunur.

Girişteki kütük şehri koruyan masallardaki canavarlar gibi

Heryerde olduğu gibi irili ufaklı tekneler .


Ve su sporları için en uygun yer sanırım.

Kayanın oluşturduğu şekilden dolayı adlandırılan Devekoyu . Burda boncuk taşları varmış. ben ise her gittiğim yerden taş topladığım için , herkezler başıma üşüştü . Sanki biliyormuşum gibi

Ne olduğuna dair en ufak bir fikrim yok.


Ve işte son nokta iyiki tekne turuna çıkmışım dedirten . SOĞUKSU koyu . Kayaların dibinde çıkan doğal kaynak suyu, denize karışıyor ve suyun soğukluğunu size anlatamam . Tıpkı bizim dağlarımızdan akan karsuyuyla beselenen dereler gibi . Ve denizin ortasındasın , yüzüyorsun muhteşemdi . Gerçi tek bayan bendim ama genelde kadınlar soğuksuyu sevmez. Tümgün boyunca yediğim güneşin etkisini burda bıraktım .
Dönüş  vakti.

Cebime kalanlar

25 yorum:

BAHAR dedi ki...

fotoğraflar süper süper süper

Unknown dedi ki...

ölüdenizmi burası ??? güzel ülkemin her köşesi cennet mekan, iyi eğlenceler size

Krnc dedi ki...

Çok güzel resimler,denizin rengine hayran kaldım.Yemeklerin görüntüsü zaten iştah kapatıcıymış:)
nutellalı gözleme getiren tekne iyi ki varmış :)))

Noblesse dedi ki...

nasıl muhteşem bir doğa, denizin rengi, berraklığı, iyi ki tekne turuna çıkmışsınız, cebinde kalanları sevdim.Yaz tatilinde ben hiç bulamadım maalesef:((

Sevdiye dedi ki...

Denizin mavisine bayıldım,harika bir tatil olmuş,darısı başımıza :))
Bu arada kurabiyelerden ne haber ?

xcelis dedi ki...

mavinin her tonu harika gerçekten süper fotoğraflar baktıkça içim açılıyor

Elifinelizi dedi ki...

Bahar;
Yaşamasıda ayrı bir süperdi hihihiii


Dürr-i yekta;
Evet Ölüdeniz cennet ki ne cennet :D


Krnc;
İyiki vardı o gözlemeler , birde bu objektiften yansıyan aslı dahada güzeldi gerçekten :D


Noblesse;
Herşey tam anlamıyla muhteşemdi , birde azcık deniz soğuk olsaydı ama her güzelin bir kusuru misali . ahhh daha neler alıcaktım ceplerimede aama malum motorda 1 yudumluk bile yer yoktu :S


Sedokız;
amin inşallah :)
Kurabiyeler bomba oldu . sen püf noktayı söyleyince dolaptan çıkarttım . tekrar yuvarladım . Birde fırın 150 derece demiştin , benim fırın birazcık yüksek ısıda pişiriyor. Söylemişmiydim , susam üzüm ve hindistan cevizli yapıcağımı . Birde çok minik yaptım . sonuç bomba oldu . harikasın tam istediğim gibi

Elifinelizi dedi ki...

xcelis;
galiba bende yıl boyu bakıp duracağım :D

fashiONözge dedi ki...

ooo harika kareler,tesekkürler paylaşım için bayıldım,orada gibi hissettim:)

biyasimadahagirdim dedi ki...

cepte kalan hatıralar ve deniz taşları ;)

Elifinelizi dedi ki...

FashionÖzge;,
Öyleyse ne güzell :D


Biyaşımadahagirdim ;
Hep dolu dolu olsun cepler hihihiii:D

pelinpembesi dedi ki...

tabi ki günün ganimeti taşlara bayıldım :))

tubitos dedi ki...

çok güzel çooookkk..

Kirpikteki Gözyaşı dedi ki...

Fethiye'ye gittim ama tekne turuna çıkmamıştım. Kesinlikle çıkılmadı. Manzara ve deniz harika:) Kaş'a gitmekten vazgeçtiniz sanırım Elifcim?

civciv dedi ki...

fotograflar cok güzel, paylasimin icin tskler <3


sevgiler
civciv

Aslı dedi ki...

Küçük bir sır: bence bu yazın en güzel tatilini yapan küçük grup içinde kesinlikle sizle biz vardık ;) Kazasız, birbirinden güzel 2 motor tatili yaptık, bizden şanslısı var mı?!

Elifinelizi dedi ki...

Buket;
şimdi evimdeler ne hoşş

tubitos ;
daha güzelleri hepimiz olsun inşallah

Civciv;
ohhhh ne güzel ozaman

Elifinelizi dedi ki...

canımsın Aslıcım ;
söylüyecek bişi bulamadım .kesinlikle haklısın . benim ilk uzun yolumdu ve umarım çokkkk uzun yollarım olur. dün akşam Dubrovnike motorla giden arkadaşlarımızın fotoğraflarına baktık. Yollar tam motorluk . gerçi size azıcık uzak galiba :) Seneye 2 motor neden olmasın :DD
Ama senin resimlerini göremedim .
Kesinlikle en güzel tatil , biliyormusun 13 saat gece uykusuz yolculuk yaptık ve birsürü maceralar . harikaydı muhteşemdi .

Aslı dedi ki...

Ooo biz hiç 13 saate çıkmadık valla en uzun son gün ankaradan eve dönerken geldik, sabah 10 gibi çıktık akşam 9 gibi evdeydik, o bile çok yordu... DAha doğrusu bizi 2 gün gün üst üste 700-800 km gitmek ve doğuya geldikçe bozulan yollar yordu. Amaaaa gelecek yıl İzmir'e kadar motorla gidip oradan ferbotla İtalya'ya gitsek planlarına başladık bile :)) Dubrovnik'e turla gitmiştik ama motorla da şahane olur, çok güzel bir yer! Planlar Avrupa turuna goğru ilerliyor gibi :))

Elifinelizi dedi ki...

yol çok önemli giderken şahaneliğinin farkına vardığımız için cesaret edebildik , yoksa gece riskli tabi. ama düşün onca saat toplam da birkaç kere sarsıldık . üstüste 700 kilometre bizide bozar :D
Motorla yurtdışına hiç çıkmadık ama gezen çok arkadaşımız var . birde şimdilerde bizde maxi scooter var biraz büyütmemiz lazım chopperda gitti . bizde enduro ya doğru yol alıyoruz. inşallah avrupalarıda gezeriz 2 teker

Giz dedi ki...

Elif'cim Ölüdeniz'i çok merak ediyorum bu posttan sonra merakım iyice tavan yaptı, gezdiğin yerleri ne kadar güzel fotoğraflamışsın suyun rengi, doğa muhteşem gözüküyor. Bu fotoğrafları bir şekilde yurtdışına da ulaştırsak keşke ne Mykonos ne Santorini'de böyle güzellikler var ve turistler böyle bir cennetin var olduğunu bilmiyorlar.


http://gizliteras.blogspot.com/

Elifinelizi dedi ki...

Giz;
Tek sorun o değilmi zaten Giz cim . Hiçbirşeyimize sahip çıkamadığımız gibi bu güzelliklerede sahip çıkamıyoruz. Biryandanda kirletmeye devam ediyoruz. Kesinlikle bilinçlenmek lazım. çocuklara öğretmemiz . ama öncelik yine büyükler . görmedim fakat eminimki oralara verilen değerin çok az kısmı bile verilse, cennetler dahada yaşanılası cennet haline gelir . Biz yinede elimizden geleni yapalım . Önce sevgi ve saygı .

pek bir edebi oldu ama bazı gördüklerimizi bizi üzdü .

Aslı dedi ki...

Karanlıkta gitmekten hiç hoşlanmıyorum, artçı daha karanlıkta kaldığından mıdır bilmiyorum ama için bunalıyor :S Sivas'tan sonraki o virajlı geçitleri karanlıka geçmek zorunda kaldık ama yolculuğumuzun en yorucu ve keyifsiz dakikaları oralardı... Bir de risk iyice artıyor, bizim kocaları karanlıkta kullanmaktan men etmemiz lazım kesinlikle :)

Yurtdışı çok güzel olacak eminim :D Ama hakikaten öyle bir plan varsa motoru değiştirmekte fayda var... Eşimin de dayısı da sizin tipte bir motordan alıp Bulgaristan tarafına giderek gezmeye başlamayı planlıyor gerçi :) Kuzen de chopper satıp v strom almış, o da memnunmuş, motor ailede virüs gibi yayılıyor :))

Elifinelizi dedi ki...

gün kaybetmemek adına öyle bir çözüm ürettik biz ama dediğin gibi pekte keyifli olmadı . uyku çok fena bastı. biz birde bursayı geçip İstanbula devam ettik . Feribotta bitmişim zaten :S
Şu tatil günleri az daha uzun olsa gündüz yollarda mola vererek gitmek çok şahabe oluyor.
v strom çok beğendiğimiz bir makina . Motorcu için altında ne olduğunun önemi çok fazla yok sanırım . çünkü scooterle fethiyeye gittiğimizi duyan herkez şoka giriyor.

Güzel bir virüs :) biz yalnızız bizim ailede tek olunca , azıcık anlayışlar azalıyor. misal tatile gitcemiz yer konusunda minik bir yalan söylemek gibi birşeyler gerekiyor :D

Zeynep Özmen Ünlü dedi ki...

elifcim, fethiyeye bizde gitmiştik, ama 10 sene oldu. saklı kenti gezmiştik ve yazını okuduktan sonra burnumda tüttü. fethiyenin sahilleri cennet gibi, mavisi, akvaryumu, kumu, herşey cennetten bir parça gibi.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...