15 Ocak 2011 Cumartesi

Eyvah eyvah... çok duygulandım !!


Yine macera ve bol  eğlenceli bir sinama etkiniliği daha ...
Ve yine filmin ilk 3 dakikasını kaçırma klasiği..
Kardeşlerimin yapmış olduğu plana geç kalarak farklı bir anlam katmış olduk. Yol boyunca eşimin çizmelerimi espiri konusu yapmasının ardından ulaştığımız Avm 'nin bol gösterişli ve ışıklı koridorlarından hızlı adımlarla sinema katına ulaşma macerası. Bu kadar büyük olmak zorundalarmı  hiç anlamam !! Ama hakikaten çok güzel bir solonmuş. 
Neyse filme gelince düşündüğünde bile insanın suratında tebessüm oluşturan sımsıcak .. ve çok eğlenceli. Çekimler esnasında neler yaşadılar Allah bilir. Ya o nasıl bir içki masası  Manzarayamı bakıcaksın, repliklerimi aklındamı tutacaksın yoksa gülecekmisin hepsi karışıyor bi anda. Tek kelimeyle galiba tekrar izleyeceğim bir film.
Düğün için ışıklandırılmış ağaç hayal gibiydi. Benim hep hayranlıkla dekorunu hatırladığım Çeşme Solomare'nin WC 'si .. Evet yanlış değil WC  devasa görkemli bir ağaç ve dallarında sarkan  fenerler.. Öyle otantik bir havası vardırki gidenler bilir bir an aklıma o geldi . Amann konu nerden nereye geldi. Yani özetle herkes gitsin çoluk çocuk filmi izlesin .. Ehh bir kaç akılda kalan;
Köy yumurtası , Köy ekmeği , Köylü kurnazı , Truva tatbikatına balıkçı teknesiyle ilk katılan kaptan. Kırlangıça binip sizi burdan götüreceğimm vss vsss(siz siz olun bilmediğiniz mantarları yemeyin)
Ve önemli birşey daha filmin sonunda yani biryandan küçük bölümde film devam edip ,diğer yandan yazılar akmaya başladığında sakın hemen solonu terketmeyin o parçanın tadını çıkarın :))


Yüz kaslarımız fena halde yorulmuş arabaya gittiğimizde beni bir süpriz bekliyomuş meğer. Zeynebimin gemi maketlerime ,sevgisini yüreğini ve emeğini kattığı hediyesi.. Sizin hiç bu kadar güzel kayıklarınız oldumu ??artık benim var:)))


Araba karanlık paketleri açıyorum ama tam göremiyorum offf. Biraz önce kahkahalara boğulmuştum , şimdide sevgi seline . Gözlerim doluyo Allahallah bir insana bu kadarıda fazla yahuuu . Sonra kuzucuğumu kucaklıyorum minnetle ,sevildiğini hissetmenin verdiği o büyük , koca yüreğimle.
Bende seni çok seviyorum.


Sonrasında diyorki içinde birde ufak bir not var. Bende evde okuyacağımı söylüyorum ki ..(ağlayınca burnum kıpkırmızı oluyor çok utanıyorum)
Altındaki tarihe takılıyor gözüm 11,01,2011 o gün çok sıradan bir gündü benim için ve demiştimki keşke bu gün önemli bir şey olsaydı ne hoş olurdu. 
O tarihin bir önemi var artık benim için.

Duygu karmaşası içindeki gecemiz şu benim espri konusu olan çizmelerimin sokakları yıkayan belediye görevlileri sayesinde kahraman olmasıyla son buluyordu...

Ne güzel saatlerdi .. Biliyormusunuz ben anı yaşadım hiç kaygısız:))

15 yorum:

Afet Ergü Şaşmaz dedi ki...

Elif dün sana yorum yazdım gelmedimi sana,

Elifinelizi dedi ki...

Ablacım bahsettiğin yorum 2 post önce :)
cevabımıda yazmıştım benn:(
ondan bahsetmiyormuyuz????

Afet Ergü Şaşmaz dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
Limon çiçekleri dedi ki...

Çok güzel!Şanslısın vesselam!

Zeynep Özmen Ünlü dedi ki...

Elif, ne kadar şanslısın. ne güzel düşünmüş. herbirinin ayrı kağıttan olması çok hoş.

Elifinelizi dedi ki...

Afet ablacım o yazdıkların 'bir kuş konacak bloguma' başlığının altında panik yok okudum hepsini cevabımıda oaraya yazdım:)

Elifinelizi dedi ki...

Limon çiçekleri;kesinlikle çok şanslıyım.

Elifinelizi dedi ki...

Zeynepcim fotoğraflarda çok iyi çıkmamış bir görsen güzelliklerini. birde hepsi anlmalı kullanılan motivler , objeler . İlk resimde büyük kayığa tutunmuş 1 cm bir kayık var oda benim uğurummuş . Zeynep ismine karşı ayrı bir sempatim vardı zaten . Hayatımdaki Zeyneplerin çoğalmasına ayrıca seviniyorum

zeinepuu dedi ki...

Yaz,kışın soğuğuna dayanamayıp gitmişken , sana yazın güzel esintisini getirsinler istedim..senin hayalindi benimde verdiğim söz , koleksiyonuna yakışsınlar diye de süsledim.. :)

Kış ,ayağına gidip özür dilemedikçe geri dönmeyecekmiş yaz zaten,
sinemalara, ev planlarına ağırlık verelim :)

öpüyoruuum

Adsız dedi ki...

ne kadar güzel düşünmüş. insanın böyle şeylere sevinebilmesi ne kadar güzel ve bunu düşünebilmek hakeza. güzel insanlarsınız vesselam :) sevgiler
nilüfer

Elifinelizi dedi ki...

Canım benim kayıklarım yeni yerlerinde çok güzel görünüyolar. Biliyormusun gerçekten hep bir esinti varmış gii ağır ağır hareket ediyolar. Bizde öylece bakıp gidiyoruz bir yerlere . Herzamanki gibi evimin ve gönlümün en güzel yerini taçlandırdın , hep beraber uzun günlere yıllara:)

Elifinelizi dedi ki...

Güzel insan Nilüfer Abla .. Allaha şükür kötü insanlar köpük gibi zamanla yok olup gidiyolar. Senden haber aldığıma sevindim. afiyettesin inşallah:))

minikmini dedi ki...

kağıt kayıklar bana küçükken babamın yaptığı kayıkları hatırlattı,çok beğendim,sevgiler :)

Unknown dedi ki...

ne kadar güzel olmuş kagıttan kayıklar ve biçimi çok beğendim ellerine sağlık miniğin :)) duygulanmamak elde değil sevgiler...

Deli Anne dedi ki...

çok güzel fikir, ne güzel emek.. bana da ilham verd epey..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...