Başka bir isim bulamadım bu yemeğe. Gezme telaşı ile semt pazarına gidemeyince vede market sebzelerini sevmeyince , dondurucunun kapağı açılır ve elde olanlardan bir aş hazırlanır.
Aslında hepsi gözkararı . Ortalamalarla ortalama bişiler çıktı ortaya .
Denedim sevdim paylaşayım dedim .
Malzemeler:
2 adet közlenmiş patlıcan
100 gr kıyma ( daha bolda kullanabilirsiniz seviyorsanız)
1 büyük soğan
1 büyük diş sarımsak
1 tatlı kaşığı biber salçası
1tatlı kaşığı kimyon (silme)
1 tatlı kaşığı kekik (silme)
1 mercimek tanesi büyüklüğünde tarçın
2 yemek kaşığı ceviz iri kıyım
1 (küçük) su bardağı süt
1 yemek kaşığı un
1 yumurta
2 yemek kaşığı zeytin yağı ( yada dilediğiniz )
Ve hazırlanışı .
Yumurta un , süt ve yağı çırpıyoruz. Kuşbaşı doğradığımız patlıcanlarına bir kısmını ekleyip harmanlayıp fırın kabına aktarıyoruz.
Sonrasında yağsız tavada kıymayı kavuruyoruz (pişene kadar) sonrasında soğanı ve en son olarakta sarımsak ve salçayıda ilave edip baharatlarını ekliyoruz. Patlıcanların üzerine kıymayı ince bir tabaka halinde seriyoruz. Sosun geri kalan kısmına eşit miktarda heryerine boşaltıyoruz.
Sonrasında haydii fırına .
Biz bu şekilde tükettik . Lakin bir yandan tükettik bir yandanda ilaveler yapma ihtimallerini düşündük. Misal bolca kaşar rendesi , yahutta fırın çıkışında bu karışıma kızarmış tereyağıda gezdirebiliriz. Allahtan yarın Cuma ve pazarım var . Taze taze otlar , yeşillikler . Offf bu takıntı hallerin arızası sinir bozucu olabiliyor. Ama dün manavdan aldığım maydonozun yaprak büyüklüklerini görünce labada şeklinde :S
Ve tazeliklere
Afiyet bal şeker olsun
14 yorum:
Canimmm ellerine sağlık görüntüsü cok guZel eminim tadında güzeldir..malzemeler de enfes olduğu icin parmaklar yenilmiştir kesin
Kokoss kelebek ;
doğrusu çok hafif oldu , kocam hemen kaşar ve tereyağ ilavesini eklesek diye mırmırlandı ama ben pek sevdim ,
Patlıcan ve kıyma varsa tamamdır:)
On numara şahane bir yemek çıkmış ortaya,ellerine sağlık canım..
Ben de yapıcam böyle bir güzelleme :)
Sevgilerimle..
Elif hanım harika görünüyor elinize sağlık ;)
kuşumm ellerine sağlık,yaramıştır,löp löp et olmuş,buram buram kalçalarda biriken yağ olmuştur inşallah...olmuşturda bir daha böyle değişik enfes tatları yayınlamaman gerektiğine dair ders olmuştur sana:((hımss..:)))
ellerine sağlık sos uygulamasını hiç denemedim bu şekilde genelde domates salça filan kullanıyordum ilginç geldi deneyeceğim patlıcan her zaman favorimdir:)
Patlıcanın tadını çok severim, bu tarifte müyhiş gözüküyor eline sağlık, ilk fırsatta deneyeceğim :)
Olsada yesek şimdi ,süper görünüyor eminim tadı da öyle olmuştur.Ellerinize sağlık :)
Afiyetler olmuştur inşallah.
Türk kadını ve pratik zekası budur :-)
eline sağlık harika bir anlatım ve cok güzel görünüyor...
modaliza.blogspot.com
ZeL;
teşekkür ettim patlıcam tamamda kıyma kısmında biraz takılıyordum en hafif baharatlısından olunca tamamdır.
Berlinin nar çiçeği;
teşekkürler
Pembebakteri;
Aaaaaaa Eda çok fenasın löp löp filan bak canım çıkıyo yürüyüş , yüzme derken , çabuk geri al bakalım temennilerini . Vallahi 1 çorba kaşığı yedim :(
Örgüçantam ;
Ablacım o karışım büyülü iksir gibi , Ispanağı kavur koy , karnıbaharı haşla koy fırına hepsi şahane oluyo . Sevginide kat bak neler oluyor:)
Hande;
Teşekkürler , Patlıcanı seviyorsan bu tarifide sevmen mümkün , çünkü tadından ödün vermiyor , deniyebilirsin gönül rahatlığıyla
Red Riding Hood;
Teşekkürler ,
birazdan ısıtıp 2. şansını vericem beklerim :D
Ecehan ;
oldu oldu en dadlısından :)
Sitare;
elimizden kurtulabilene aşk olsun
Modaliza;
teşekkürler
Hmmmm o kadar leziz görünyor ki acıktım okurken! :) Akşam yemeği vakti ziyadesi ile iştahımı açtı bu tarif ben de difrizin yolunu tutup annemin açtığı donuk mantıları pişireceğim birazdan tatlım :) aklımda yoktu, vallahi billahi bu post sebeptir :ppp
böyle karma yemekler her aman başarılı oluyor. kimbilir ne kadar lezzetli olmuştur..
Ben de yorum yapayım!